Az esküvői öltöny kiválasztása: mikre érdemes figyelned?

Öltöny, mellény és cipő: a vőlegény elmaradhatatlan esküvői kellékei

 

Az esküvőre való öltözködés során a vőlegénynek is számos dologra oda kell figyelnie. Abban talán egyetérthetünk, hogy ezek közül a legfontosabb az öltöny kiválasztása. Az Esküvőpalota vőlegényruházati kínálatában minden jegyespár férfi tagja megtalálhatja a számára legtesthezállóbb öltönytípust.

 

Ezek közül a legnépszerűbb választás a szmoking és a frakk, de egy elegáns, szabott öltöny is tökéletes választás lehet. Minden attól függ, mi áll a legjobban neked, illetve hogy milyen tematikájú lesz az esküvőtök. A mindennek szellemében kiválasztott, megfelelő ing, nyakkendő, mellény és cipő is emelik majd az esemény fényét. És persze ne felejtsd el a kiegészítőket sem: a mandzsettagombokat, a zsebkendőt és az övet.

 

Öltönytípusok és -színek: kinek melyik a legideálisabb?

 

Az öltönyszínek tekintetében elmondhatjuk: a fekete öltöny a mindenkori klasszikus. Emellé zárkóztak fel a sötétkék, szürke és barna öltönyök az idők során, melyek szintén rendkívül elegánsak. Ha az esküvő stílusa lehetővé teszi, akár színes vagy mintás öltönyt is választhatunk. Fontos azonban, hogy az öltöny és a kiegészítők színei harmonizáljanak egymással – és lehetőleg a menyasszony ruhájával is. Így lehet harmonikus, egységes az esküvői összkép.

 

A tökéletes öltöny kiválasztása során alapvető fontosságú figyelembe venni a vőlegény testalkatát és stílusát is. A kétrészes (zakó, öltönynadrág) és a háromrészes (zakó, öltönynadrág, mellény) öltönyök között is többféle szabás létezik. Ezek az extra slim fit (extrán karcsúsított), a slim fit (karcsúsított), a modern fit (klasszikus) és a comfort fit (bővebb szabásvonal).

 

De hogyan is válassz közülük? Ha például magas vagy és karcsú, akkor a szűkebb szabású öltönyök és a hosszabb zakók lehetnek előnyösek számodra. Ha viszont inkább kicsit testesebb vagy, akkor érdemes a bővebb vagy klasszikusabb szabású öltönyök mellett dönteni. A legfontosabb ugyanis az, hogy jól érezd magad az öltönyödben egész nap – és az feszengve nem lehetséges. 

 

Egy plusz ötlet ahhoz, hogyan válaszd ki a számodra tökéletes ruhadarabot

 

Ám az a legjobb, ha öltönyöd nemcsak az alkalomhoz illik, de azt is tükrözi, hogy milyen egyéniség is vagy valójában. Ha a fentebb már ismertetett szempontok mellett még ezt is figyelembe veszed, stílusos és jól megválasztott öltönyöd önbizalmadnak is nagy löketet adhat majd az esküvő során!