Az amerikai kötődésű Hosszú Katinka is aláírta a székelyföldi autonómianyilatkozatot

„Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy mi, magyarok összetartsunk, és csak azért, mert ők a határon túl vannak, attól függetlenül ugyanúgy magyarok. Ők azóta is, mióta elszakadtak és határon túl kerültek, őrzik a kultúránkat és nagyon küzdenek azért, hogy a közösségeik megmaradjanak. Remélem, hogy összefogunk és ezt tovább tudjuk vinni, hogy így segítsünk nekik. Én is rengetegszer belehúztam úgy, hogy a magyar zászló volt az úszósapkámon, fogjunk össze, hajrá, magyarok, írjuk alá” – fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok úszó a Facebookra is kitett videóban.

 

Korábban a sport világából a Székelyföldön született négy magyar válogatott jégkorongozó, Bartalis István, Becze Tihamér, Sofron István és Adorján Attila, a kézilabdázó Ilyés Ferenc, valamint Bölöni Lászlót is beszélt a kezdeményezés jelentőségéről.

 

Ha május hetedikéig összejön hét tagállamból legalább egymillió aláírás, úgy az uniós kohéziós források elosztásánál a jövőben a különböző régiók nemzeti jellegzetességeit is figyelembe kell venniük a brüsszeli döntéshozóknak.

 

(forrás: magyarnemzet.hu)