Ávós listázásba kezdett ismét a Figyelő

A kormány célkeresztjébe került a Magyar Tudományos Akadémia kutatóiról hozott le kedden egy listát a Figyelő. Nem először, mivel áprilisban két oldalon keresztül sorolták Soros György embereinek tartott értelmiségieket.

 

A most megjelent, névvel nem vállalt cikkben veszik sorra az MTA azon kutatóit, akik bevándorlással, homoszexuálisok jogaival foglalkoznak, illetve ebben a témában publikálnak.

 

„Az adófizetői pénzekből fenntartott műhelyekben van olyan munkatárs, aki akadémiai keretek között évek óta nem publikált, de az is kiderül, hogy feltűnően népszerű a gendertéma, illetve a homoszexualitás kutatása” – ezt írják a Figyelő online változatában kedden megjelent cikkben a Társadalomtudományi Kutatóközpontjának intézeteiben született tudományos publikációkkal kapcsolatban.

 

A cikkben közlik többek között, hogy „azokat a társadalomtudósokat és munkásságukat veszik számba, akiknek az elmúlt években elenyésző tudományos publikációja született, illetve akiknek a kutatási területe erősen ideológia-vezérelt”.

 

Ez már nem a kádárkori egypártrendszer ideológiai lózungja, hanem egyértelműen a náci-ávós korszakok ideológiai ellenségkép-gyártása. Innen már csak egy lépés a tömeges megbélyegzés – bármilyen módon történik is, akkor is náci tempó.