ÁVH-s eljárás vagy lelki visszaélés miatt zajlik a példátlan rendőrségi akció a szcientológusoknál..?

Az Egyesült Államokban működő anyaegyháztól kérnek segítséget, miután a napokban a rendőrség és adóhivatal is megszállta a felekezet több tucat misszióját - mondta el a Magyar Nemzetnek a szervezet elnöke. Álláspontjuk szerint ÁVH-s eljárás zajlik a közösség ellen.

 

Miklovicz Attila beszámolója alapján, személyes adattal való visszaélés és költségvetési csalás gyanúja miatt indult ellenük nyomozás.

 

A bulvársajtó értesülése szerint azonban egy gyóntatáshoz használt kis szerkezet is jelentős szerepet játszhat a példátlan méretű akcióban. Információik szerint a Váci utcai épületben több olyan szoba volt, amelyet a rendőrök is csak „vallatószobaként” tudtak leírni.

 

Itt használhatták a műszert, amelyet a vallás hívei „elektropszichométernek”, röviden E-méternek hívnak. Erről korábban azt lehetett olvasni a Magyar Szcientológia Egyház honlapján, hogy ez segít megtalálni a lelki gyötrelem és szenvedés területeit.

 

A Bors felidézi, hogy a vallási tárgy 12 éve már a hírekbe került. Az egyház beperelte Péterfalvi Attila adatvédelmi biztost, mert nem akarta kiadni nekik az E-méterről készített rendőrségi szakvéleményt. A rendőrségnek ugyanis vizsgálnia kellett, nem hazugságvizsgáló-e a tárgy, a perben Péterfalvi nyert.