Antik, infrás vagy szögletes legyen a konyhai mosogató csaptelep?

Bármelyikre kerüljön is a sor, szerencsére választék bőven van, de azért az esztétikai szempontok mellett figyelembe kell venni néhány technikai részletet is, hogy jó döntést hozzunk hosszú távra.

 

Ahol komplett a választék

 

Ahhoz, hogy felelős döntést tudjunk hozni, nem árt, ha van kellő összehasonlítási alapunk. Ezért ajánlatos végigböngészni a Gemini-Duo webáruház konyhai mosogató csaptelepek kínálatát, ahol mind formában, mind pedig stílusban, színben eléggé szerteágazó választékot találunk ahhoz, hogy rájöjjünk, nekünk melyikre van szükségünk.

 

A webáruház kínálatát nézegetve megismerhetjük a legújabb trendeket, dizájnokat és korszerű technológiai megoldásokat, hiszen napjainkban a környezetbarát eszközök képezik az alapját minden ipari ágazatnak, így a gyártás során már minden cégnek figyelembe kell vennie, hogy energiatakarékos megoldásokat alkalmazzon.

 

Fali vagy álló csaptelep a jobb?

 

Míg korábban elég népszerű volt a fali változat, addig mára már teljesen átvette az álló csaptelep a szerepét. A fali csaptelepnek annyi a nagy előnye, hogyha a fali szerelvények megengedik, akkor tetszőlegesen választható ki az a hely, ahová feltehetjük, és igazodhatunk az adott mosogatótálcánk méretéhez, hiszen az lehet egy- vagy kétmedencés is, nem mindegy, hová tesszük a csapot. Az álló csaptelepnél a beépítés helye viszont minden esetben adottság, nem változtathatunk rajta.

 

Az álló csaptelepek általában vízszintes irányban mozgathatók, függőlegesen nem, ezért alaposan át kell gondolni, és precízen le kell mérni, hogy mekkora csapot válasszunk. Figyelembe kell venni, hogy egy hosszabb karos típus vajon mennyire fog belelógni a tálcába, és a családtagokat, akik ott szoktak ügyködni a konyhában, mennyire fogja zavarni.

 

Stílusosan a környezetbe illeszkedve

 

Ha egyeztettünk egy vizes szakemberrel is, és megvan a végső helye is a csapnak, akkor jöhetnek az esztétikai szempontok. Egy meglévő konyha esetében könnyebb dolgunk van, ilyenkor igyekezzünk egy olyan mosogató csaptelepet választani, amely passzol a meglévő szaniterek, konyhai bútorok és háztartási nagygépek stílusához. Amennyiben régebbi a bútorunk, akkor is igyekezzünk dizájnban ahhoz kapcsolódót választani. A Gemini-Duónál van lehetőség megtekinteni a retró vagy antik és a modern kialakításokat is, amelyek jól fognak mutatni egy régebbi konyhában is.

 

Formájukat tekintve kaphatók íves vagy szögletes megoldások, amelyeket szintén az adott konyha és a már meglévő mosogató medence anyagának és kialakításának függvényében érdemes kiválasztani. Akik pedig a korszerű technológia hívei, vásárolhatnak infrás érzékelővel kiegészített típust is.