Amit kevesen tudnak a POS terminál bérlésről

Mit érdemes figyeembe  venni a POS terminál kiválasztásakor?

 

Hosszasan ecsetelhetjük egyik-másik termék előnyeit és hátrányait, de amire mindenki a leginkább kíváncsi, azok a piszkos anyagiak. Az anyagiakat több tényező is befolyásolja, így nem csak a készülék típusát érdemes figyelembe venni, hanem azt is, hogy mi mindent tartalmaz az árajánlat.

 

Attól függően, hogy mekkora vállalkozással rendelkezel és annak mi a tevékenységi köre, hosszú távon célszerű lehet olyan POS terminál szolgáltatótól bankfüggetlen készüléket igényelni, ahol bérlésre is alkalmad nyílik. Ennek ugyanis számos pozitívuma van. Ezért is érdemes tisztában lenni a bankfüggetlen POS terminál bérlés előnyeivel.

 

A bankfüggetlen POS terminál előnyei

 

Az egyik legnagyobb előny kétségkívül az, hogy nem szükséges külön számlát nyitni. Bármilyen már meglévő aktív számla tökéletes a készülék beszerzéséhez és beüzemeléséhez. A bérlési konstrukció legfőbb pozitívuma, hogy az esetlegesen felmerülő szerviz költségek is benne vannak az árban. Ekkor ugyanis továbbra is a szolgáltató felel a terminál hibátlan működéséért.

 

Sokak számára az is vonzó a bérlésben, hogy nem kell egyszerre egy nagyobb összeget kiadni. Ha pedig a szolgáltató váltás mellett döntenél, akkor nem kell amiatt aggódnod, hogy a nyakadon marad a korábban megvásárolt készülék. Habár sok helyen a hűségidővel igyekeznek megfogni a potenciális ügyfeleket, a Novopayment inkább a magas minőségű szolgáltatásra esküszik.

 

Ha már szóba került a hűségidő, akkor érdemes tisztában lenned azzal, hogy ez egy kétélű fegyver. Egyrészt jól járhatsz vele, mivel ezért cserébe alacsonyabb lehet a fizetendő díj, azonban, ha szeretnél szolgáltatót váltani, akkor mindjárt negatívumként tekintesz rá. Ahogy fentebb is említettük, a Novopayment-nél nincsen hűségidő, ahogy rejtett költségek és apróbetűs részek sem. Az ajánlat sem holmi sablon, hanem teljes mértékben személyre szabott, figyelembe véve a vállalkozásod tevékenységi körét és méretét.

 

Hordozható és asztali terminál

 

Bizonyos esetekben nincs kérdés és egyértelmű, hogy egyik vagy másik típus mellett célszerű dönteni. A hordozható terminál taxisok, ételfutárok és éttermek számára lehet előnyös. Ezek a típusok erősebb akkumulátorral rendelkeznek, így hosszabb ideig képesek töltés nélkül is üzemelni. Ezzel szemben az asztali terminálokat folyamatosan áram alatt kell tartani, így viszont nem kell külön időt a töltésre. Olyan helyeken, ahol a hordozhatóság egyáltalán nem szempont, kiválóan lehet őket alkalmazni, például szupermarketekben.