Akkorát nyalt Trump Putyinnak, hogy már hazaárulással vádolják

Az amerikai elnök pár nappal azután találkozott az orosz elnökkel, hogy egy amerikai vádesküdtszék vádat emelt az orosz katonai hírszerzés 12 tisztje ellen a 2016-os amerikai elnökválasztásba történt beavatkozás miatt. Megerősítve ezzel az egész amerikai hírszerzés korábbi kijelentését, hogy Oroszország tényleg beavatkozott a kampányba.

 

Amikor azonban a sajtótájékoztatón erről kérdezték, Trump egy amerikai államfőtől teljesen szokatlan dolgot művelt. Kijelentette, hogy Putyin „nagyon erőteljesen tagadta”, hogy belekavartak az elnökválasztásba, majd gyakorlatilag közölte, hogy ezt el is hiszi neki. Hiába mondja neki az amerikai hírszerzés, hogy megtörtént a beavatkozás, ő ad az orosz elnök szavára.

 

Ahogy az várható volt, a demokrata politikusok és a baloldal soha nem látott hevességgel támadt rá, de össztüzet zúdítottak rá azok a republikánus politikusok is, akik rendszeresen hajlandóak szembe menni az elnökkel, és inkább az elveiket választják Trump helyett. Az elnök azonban most arra sem nagyon számíthat, hogy meleg szavakat kap a hozzá közel álló republikánusoktól.

 

Talán a legkeményebb reakció azonban nem egy politikustól, politikai elemzőtől vagy politikai újságírótól érkezett, hanem egy szótártól. Egészen pontosan a dictionary.com angol értelmező szótár Twitter-oldalától. A sajtótájékoztató után közzétett egyik bejegyzésükben csak két szó, és azok magyarázata szerepelt. Az egyik a „hazafi”, a másik pedig a „hazaáruló” volt.

 

(forrás: hvg.hu)