A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is

És hogy mit keres ezen a piacon a világ vezető IT cége? Egyértelmű, hogy ha az új készülékek között tarolnak, akkor a másodlagos piacon is jelentős szeletet hasítanak ki a tortából.

 

Miben rejlik a használt laptopok népszerűsége?

 

Több oka is van annak, hogy nemcsak az új, de a használt laptopok piacát is nagy érdeklődés övezi. A környezetünkre gyakorolt pozitív hatást nem hanyagolhatjuk el. Ha meghosszabbítjuk az élettartamát egy-egy készüléknek, azzal jelentősen csökkenthetjük az öko lábnyomunkat.

 

Egy nagyszerű használt HP laptop pedig ráadásul garancia a minőségre és megbízhatóságra is. Olyan kiváló, sokak által kedvelt, már bizonyított modelleket kaphatunk az olyan megbízható cégeknél, mint a PC Aréna, hogy már csak a töredék ár miatt érdemes elgondolkodni egy ilyen használt felújított laptopon!

 

Jellemzően üzleti használatra készült készülékekről van szó, melyek tartósak, strapabíróak és kiemelkedő teljesítménnyel rendelkeznek. Ezeket nemcsak átnézik, portalanítják, de fel is újítják. Ha van elhasználódott vagy hibás alkatrészük, azt cserélik. Így még hosszú évekig jó szolgálatot tesznek akár otthoni, akár üzleti felhasználás esetén. Nagyszerű választást jelentenek például a KKV szektor számára.

 

HP: a világ legnagyobb IT vállalata

 

A HP-t 1939-ben alapították, méghozzá a névadók: Bill Hewlett és Dave Packard, akiket nem véletlenül emlegetnek úgy, mint a Szilícium-völgy megalapítóit.

 

Pedig először még nem is számítógépekkel foglalkoztak, hanem hangberendezések tesztelésére használt audio oszcillátorokkal. Majd ezt követték a mérő- és orvosi műszerek, a fényképezőgépek, és csak ezt követően, az 1960-as években törtek be a számítógépek piacára.

 

Az évek során több dologban is elsők voltak. A HP nevéhez köthető a világ első tudományos zsebszámológépe, 1983-ban pedig ők dobták piacra az első tintasugaras nyomtatót, amit HP ThinkJet névre kereszteltek.

 

Mára már nagyon sokan a nyomtatók és a számítógépek, laptopok miatt ismerik a céget. Kiemelkedőek például az üzleti szériás gépeik.

 

HP üzleti szériás laptopok, melyek használtan is megérik

 

Érdemes pár üzleti szériás laptopot megemlíteni, melyek még használtan is megállják a helyüket. A HP három fő sorozata a következő:

 

  • -Elitebook: Minőség, teljesítmény és tartósság jellemzi. Az 1000-es sorozata könnyebb, vékonyabb és jobb kijelzővel rendelkezik, azonban drágább is ezen tulajdonságai miatt.

  • -Probook: Az anyaghasználaton spórolt a gyártó, hogy az egész készülék olcsóbb lehessen. Így kicsit kevésbé lett strapabíró a széria, de továbbra is nagy teljesítményt kapunk.

  • -Zbook: Hardverigényes feladatokra ezt érdemes választani.

 

A fenti sorozatba tartozó HP használt laptopok mindenképp jó választást jelentenek.