A vári lakászsonglőr Bayer és a „buzik”

A Párt 5-ös számú vágóhídja most sem maga beszél, hanem üzenetet közvetít. Korábbi évekből tudható, hogy a homofóbiára hangolt beszéd e honban plusz szavazatokkal kecsegtet. Az, aki pár évvel ezelőtt még teli szájjal zsidózott meg cigányozott, most a heteroszexuálisokat élteti, visszataszítónak tartja két férfi kapcsolatát, s leépült agyával azt gondolja, hogy a becsületes heteroszexuális mind homofób.

 

Persze, éppen úgy, ahogy elkülönült halmazokra koncentráló észjárásuk szerint valamennyi becsületes nem zsidó antiszemita, valamennyi becsületes nem cigány cigánygyűlölő, valamennyi becsületes fehér undorodik a fekete bőrszíntől, s valamennyi párttagkönyvvel nem rendelkező állampolgár megbízhatatlan hazaáruló.

 

A Párt most újabb ellenségeket keres, egyúttal szavazatmaximálásra törekszik. Mindenkire számít, mindenkit mozgósít, minden gazember előtt kitárja a kaput.

 

A legfőbb hadúr persze hallgat, de miért is kéne megszólalnia? A megannyi 5-ös számú vágóhíd készségesen elvégzi helyette a toborzást.

 

És még mindig vannak tartalékaik.