A szegény ember lazaca a csirkefarhát

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz választókerületi szervezete és a  párt megyei nőtagozata május 19-én, változatos, színes programokkal, Családi Majális-t szervezett Nyíradonyban, a Bokrétás utcában.

 

A helyválasztás nem volt véletlen: az utcában zömmel hátrányos helyzetű, nehéz sorsú családok élnek, talán a város legszegényebb része a "Bokrétás".

 

„Az itt élők többsége sokgyermekes, nagy részük közmunkából él, igen szerény körülmények között. Számukra a rezsicsökkentés és a kormány hangzatos ígéretei semmit sem jelentenek, hisz" nem használnak gázt, s bizony egy részüknél az áram is ki van már régen kapcsolva. Tűzifára sem igen futja, így kénytelenek ’ügyeskedni’ ahhoz, hogy a hideg téli napokon egy picinyke meleget ’varázsoljanak’ a szélfútta házaikban” – nyilatkozta Moczok Gyula, a körülményeket jól ismerő helyi szocialista szervezet elnöke.

 

 

A rendezvényen részt vett Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője is.

 

Kunhalmi önkritikusan elismerte, hogy az elmúlt években a szocialisták sajnos magukra hagyták a vidéki embereket, nem vállalták fel a szegények, az elesettek érdekeinek képviseletét. Elnökaspiránsként azt szeretné elérni, ha minden településen lenne a pártnak képviselője, akit ügyes-bajos dolgaikkal az emberek megkereshetnének. Megfogalmazta, hogy az MSZP munkájában új hangsúlyokra van szükség, a parlamenti politizálás mellett sokkal többet kell az emberek között lenni, a tornyos házból nehéz kitalálni, mi is foglalkoztatja az embereket.