A szakképesítést manapság busásan lehet kamatoztatni

Jól fizetnek a lakatos, hegesztő, CNC marós állások Egerben és az ország egész területén, ezt bátran kijelenthetjük. Olyannyira, hogy például egy CNC gépkezelő havonta akár félmillió forint is hazavihet.

 

De ez függ a szaktudástól, és attól is, hogy az az adott szakember milyen technológiai közegből érkezett. Hiába voltak ugyanis ugyanazok az alapok annál az amerikai cégnél, amelynél dolgozott, ha a kivitelezés és a termelés logikája eltér. Magyarországon egyébként a a német mintájú gyártófolyamatok dominálnak, de a japán ipari kultúra is jelen van.

 

A szakmunka azok számára is járható út lehet, akik jelenleg nem tudnak a felsőoktatásra költeni

 

Egy ilyen állással hamar megkereshető az egyetemi életre való. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy akik egyszer belekóstoltak ebbe a világba, azoknak már eszünk ágában sincsen más szakmába belevágni, hiszen itt is nagy sikereket érnek el.

 

Hogyan lehet megszerezni a CNC gépkezelői képzettséget?

 

A CNC gépkezelői képzettséget megszerzésének alapján a gépi forgácsoló vagy gépgyártástechnológiai technikusi szakképesítés adja, amelyen megtanítják nekünk azt, hogy egy műszaki rajz alapján az adott technológiai paraméterek és a műveleti utasítás szerint hogyan tervezzük meg a gyártás folyamatát.

 

Továbbá megmutatják nekünk azt, hogy hogyan kell szakszerűen használni a munkadarab befogó- és továbbítóeszközöket a CNC megmunkáló-gépeken és a gyártósorokon. Valamint bevezetnek abba is, hogy kell megírni az egyszerűbb alkatrészek gyártására irányuló programot a CNC szerszámgépen.

 

De emellett még ezek a képzések a korrekciózással, a méretek ellenőrzésével és azoknak a mérési jegyzőkönyvben való dokumentálásával kapcsolatban is széles körű ismeretet adnak át.

 

Érdemes alaposan megválasztani a képzést

 

Elég csak beírni a Google-be azt, hogy CNC gépkezelő képzés, és garantáltan több száz találatot fog majd feldobni. Vannak köztük olyanok, amelyekért 250 000 Ft-ot kell fizetni, és olyan is, ahol a 13 hónapos képzés díja 333 000 forint körül mozog. Ezekhez az összeghez pedig még hozzájön a 50-70 000 forintos vizsgadíj is.

 

Főként ezért sem mindegy, hogy melyik képzés mellett tesszük le a voksunkat. Érdemes olyan intézményt keresni, amely hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkezik, széles körben elismert, megbízható és igényes. Továbbá a munkatársai minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. 

 

Abban az esetben pedig, hogy ha még a képzés időbeosztását is úgy alakítják, hogy az ne akadályozzon minket a jelenlegi munkánkban, és a tanuláshoz kellemes környezetet és korszerű eszközöket biztosítanak, akkor megütöttük a főnyereményt.