A politikusok helyett a család temeti el Bogdán Lászlót

A keddre virradóra elhunyt Bogdán László családja sok felajánlást kapott az elmúlt napokban, ezért köszönetüket fejezték ki mindenkinek, aki segített, döntésük értelmében azonban a temetés költségét maguk kívánják állni, tolmácsolta a család kérését Márki-Zay Péter a Facebookon.

 

Hódmezővásárhely polgármestere bejegyzésében megemlíti, hogy az eddig beérkezett adományokat a cserdi szellemiség és örökség fennmaradása érdekében a helyi közösség rendelkezésére bocsátják.

 

A család korábban arról tájékoztatott, hogy Bogdán László búcsúztatása július 23-án, csütörtökön lesz Cserdiben, a szentmisére 13:00 órakor kerül sor, a búcsúztatás 14:00 órakor kezdődik. Most azonban azt közölték, hogy szervezési okokból a búcsúztatás eredetileg közölt időpontja még változhat, erről később adnak majd tájékoztatást.

 

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője és Márki-Zay Péter közösen szerették volna állni a temetés költségét, hogy "az se a családot, se a falu önkormányzatát ne terhelje", ettől kell most eltekinteniük a család kérésére.