A Momentum nem zárkózik el az LMP együttműködési ajánlatától

A Momentum ma délelőtt sajtóközlemény formájában reagált Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltjének választási együttműködésre felhívó levelére. Fekete-Győr András, a párt elnöke szívesen venné Szél Bernadettel a találkozót, de elsődlegesnek továbbra is a választok, azokon belül is elsősorban a fiatalok megszólítását.

 

Fekete-Győr András kiemelte – utalva a nem szavazók igen nagy arányára – elsősorban a „politikai árvák” aktivizálására törekednek, és részükről a választás nem a 106 jelöltjükről, hanem a több millió bizonytalan szavazóról szól. Ezekről az emberekről úgy gondolja a pártelnök, hogy olyan politikai képviseletre várnak, amely nem a fejük feletti egyezkedést tekinti a politika értelmének. A levél egy részlete eléggé hasonlatos az LMP gondolkodásmódjához is: „Nem a politikusok közti háttérbeszélgetések és egyeztetések fogják elvinni az urnákhoz a szavazókat, hanem a valódi problémákra adott bátor megoldásaink: egy működő Magyarország víziója.”

 

Fekete-Győr arra is felhívja a figyelmet, korábban Szél Bernadett azt nyilatkozta, hogy bármilyen választástechnikai kérdésről márciusban érdemes egyeztetni, amivel a Momentum egyetért. „ Súlyos hiba lenne, ha a következő hetekben mi is egymással, és nem a választóinkkal foglalkoznánk. Most mind a Momentum, mind pedig az LMP legfontosabb feladata az, hogy minél több kiábrándult magyart meggyőzzünk a választás fontosságáról. Szívesen találkozom Szél Bernadettel, hogy erről beszéljünk”- közölte Fekete-Győr András.

 

Kertész Z István