A Momentum Márki-Zay-t támogatja, Karácsony fontolgatja a visszalépését

Fekete-Győr András a csütörtöki sajtótájékoztatón kijelentette, két céljuk volt: megújítani és megtisztítani a magyar ellenzéket és felállítani azt a kormányzóképes csapatot, amellyel legyőzhető és leváltható Orbán Viktor.

 

Sajnálják, hogy Karácsony Gergely és Marki-Zay Péter összefogása nem jött létre, utóbbit tartják azonban a legesélyesebb jelöltnek és vele képzelik el, hogy létrehozható a megújulás szövetsége – idézi az Index.

 

Fekete-Győr András elmondta, a Momentum elnöksége egyhangúlag támogatta, hogy Márki-Zay Pétert segítsék az előválasztás második fordulójában. Orosz Anna arra kérte a Jobbikot, hogy hozzanak világos döntést, kit támogatnak a második fordulóban. Azt várják, hogy változtassanak tartózkodó magatartásukon, Fekete-Győr András szerint a jobbikosok is Márki-Zay Pétert támogatnák.

 

A bejelentést követően az ATV több forrásból úgy értesült: a Momentum döntése után Karácsony stábjában felmerült a főpolgármester visszalépése, ugyanakkor a helyzet egyáltalán nem egyszerű. A legnagyobb, Karácsonyt támogató szervezet, az MSZP vezetésében egyáltalán nem biztos, hogy osztatlan tetszést aratna, ha Karácsony a jobboldali Márki-Zay Péter javára lépne vissza.

 

A Karácsonyt támogató egyik párt vezetéséből úgy értesültek: nagyon valószínű a főpolgármester visszalépése, amire péntek délelőtt kerülhet sor.