A Momentum bemutatta mivel és kikkel képviselné Magyarországot az Európai Parlamentben

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke  szerint hiába csatlakoztunk az unióhoz már 15 éve és kaptunk onnan 12 ezer milliárd forintot, ennek hatását nem érzik az emberek – kevesek vitték haza, amit sokaknak adtak. A Momentum elnöke azt is hangsúlyozta, hogy nincs az országnak arra újabb másfél évtizede, hogy az oligarchák továbbra is háborítatlanul talicskázzák ki a pénzt saját számlájukra. Vadászházak, kilátók és stadionok helyett kórházakra, iskolákra és a munkahelyekre kellene költeni az ország anyagi erőforrásait.

 

Cseh Katalin, a Momentum Európai parlamenti listavezetője szerint májusban arról döntünk, hogy jelenleg a kivándorlást fontolgató fiatalok Magyarországon vagy pedig külföldön képzelik majd el a jövőjüket. A listavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a választás egyik legkomolyabb tétje, hogy azok a fiatalok, akiknek nincsenek megfelelő kapcsolataik, elhiszik-e majd, hogy itthon is tudnak boldogulni. 

 

Donáth Anna, a Momentum alelnöke, és a párt EU-s parlamenti listájának második helyezettje arról beszélt, ahogy a magyar politikában, úgy EP-képviselőként is azért szeretnének dolgozni, hogy felerősítsék a hatalomnélküliek hangját. Azokét, akik nem urak akarnak lenni, akik nem a hatalom csókosai, akik csak tisztességesen, nyugodtan élnének a szülőföldjükön, vagy bárhol Európában.

 

Nemes Balázs, a Momentum szóvivője az európai biztonsági együttműködés kapcsán felhívta a figyelmet, hogy nem várhatjuk mástól, hogy megvédjen minket, a mi biztonságunk a mi felelősségünk.

 

"Mi momentumosok, mi magyarok, mi európaiak azt akarjuk, hogy közösen lépjünk fel a külső fenyegetések ellen és együtt védelmezzük kontinensünk békéjét és biztonságát."

 

(Kertész Z István/kép: dr. Cseh Katalin, Donáth Anna)