A mellnagyobbító műtét lépései

A mellnagyobbító műtét

 

A telt, kerek mellek mindig is a nőiességet szimbolizálták. A természet azonban nem áldott meg mindenkit dús keblekkel. Szerencsére a mai szépészeti beavatkozások segítségével minden nő elérheti a kívánt, vonzó alakot.

A mellnagyobbítás nem csak azoknak előnyös, akik nagyobb melleket szeretnének, hanem azoknak is, akik esetleg nem egyforma mellekkel rendelkeznek. Ilyenkor a két mellnek egyforma méretet és alakot kölcsönöznek, így az egész alak vonzóbbá válik. Idővel a mellek veszítenek feszességükből, ezzel az esztétikai beavatkozással a megereszkedett melleket is újjá lehet varázsolni.

A plasztikai sebész a legtökéletesebb eredmény érdekében részletes konzultációt tart a műtét előtt, amely során ismerteti a pácienssel a lehetőségeit. Ez is nagyon fontos része a mellnagyobbító műtétnek.

 

Hogyan zajlik a műtét? Mutatjuk a lépéseit:

 

  1. -Minden mellnagyobbító műtét előtt szükséges a páciens és a mellei általános és egészségügyi állapotát felmérni, ennek érdekében nagylabor, mammographia vagy mell ultrahang szükséges az EKG és a mellkasröntgen mellett. Ha semmi nem akadályozza a műtét elvégzését, akkor a páciensnek mindösszesen 1 napra kell befeküdnie az ellátáshoz.
  2. -Minden mellnagyobbítást altatásban végeznek, ezért semmilyen kellemetlen hatást nem lehet érezni a beavatkozás során. A behelyezést követő napon a páciens otthonában folytathatja a gyógyulást.
  3. -Az implantátumokat a páciens anatómiai jellemzőinek megfelelően vagy a mirigyállomány vagy mellizom alá, vagy a mellizom felé, vagy kombinált behelyezéssel, részben a mellizom felé, részben az mellizom alá ültetnek. A behelyezéshez mindösszesen 5-6 cm-es vágásra van szükség, amelyet szintén több helyen végezhet a sebész. A mell alatti redő, a bimbóudvar területe, vagy a hónaaljból vezetik be leggyakrabban az implantátumot, ritkábban a hasból. A felszívódó varratoknak köszönhetően a hegesedés általában problémamentesen zajlik.
  4. -A regenerációs fázisban alakul ki a mell végső formája. Ebben segít a kompressziós melltartó, amelyet a műtét után 2 hónapig folyamatosan hordani kell a gyógyulónak. A rendszeres kontrollvizsgálatok során a doktor ellenőrzi a metszések állapotát, a mell formáját, az esetleges eltéréseket, hiszen az operált terület ilyenkor még érzékeny, sokszor ödémás, duzzadt.
  5. -A gyógyulás érdekében pár, könnyen betartható szabályt kell szem előtt tartania a páciensnek: a műtét után 2 hónapig nem lehet a sebet áztatni, ilyenkor a strandolást, fürdőzést mellőzni kell. 3 hónapig az orvosok a háton fekvést javasolják, hogy az implantátum megfelelően a helyén maradjon. A leghosszabb idő a napozásra, szoláriumozásra érvényes, hiszen a műtét után fél évig sem napfény, sem UV fény nem érheti közvetlenül a heget.

 

A teljes gyógyulás után egy önbizalommal teli, sokkal céltudatosabb, dús keblű hölgy fog a páciensre visszatekinteni a tükörből, aki garantáltan elégedett lesz a végeredménnyel.