A jobbikos bizottsági elnöke szerint titkos alagutat építenek Orbánnak a Puskás Stadionhoz

Mint mondta, hétfőn reggel egy olyan papírt adtak a kezébe, amely szerint Orbán Viktor egy saját alagutat akar magának építeni a Puskás Stadionba 2 milliárd forint értékben. Ez a terv azért az ő kezébe került, „mert a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták ezt a beruházást sok évre titkosítani, elkerülve a botrányt, amit ez a hír okozhat”. Ő már aznap délelőtt jelezte, hogy ezt a bizottság elnökeként nem hagyja jóvá és nem engedi napirendre venni a keddi bizottsági ülésen.

 

„Aztán délután megjelent az irodámban Halász János, a bizottság fideszes alelnöke, és jelezte nekem, hogy módosítani fognak a napirenden, hogy dönthessünk a mai ülésen erre a Puskásba tervezett titkos alagútról. Mármint, hogy ők dönthessenek, mert hogy a Fidesznek többsége van ebben a bizottságban is” – közölte hozzátéve, hogy a keddi ülésen pedig Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubay György „meg is szavazták ezt a titkosított alagutat a főnöküknek”.

 

Stummer János szerint neki nem maradt más lehetősége, mint hogy a nyilvánosság elé álljon azzal, hogy „mit építenek az emberek adóforintjaikból és azt hogyan próbálják meg a titkosítás segítségével elsumákolni”.

 

Hozzátette: tudja, hogy a fideszes többség elmozdítja majd a bizottság éléről, és bíróság elé állítják, pedig ők semmilyen magyarázatot nem adtak, hogy miért most és miért így van erre a titkos alagútra szükség. Tisztában van ennek a lépésnek a jogi és politikai következményeivel, de vállalta azokat, mert „képviselői esküje alapján mást nem tehet”.