A hazai szélsőjobb „igényt tart” Kárpátaljára és Brüsszelt is irányítanák

„Ha győztünk, akkor pedig nagyon egyszerű a dolgunk; el kell döntenünk, hogy mit kezdünk ezzel az Európai Unióval” – idézte a pártelnököt az MTI. Toroczkai szerint a kérdés az: szuverén államok szövetségként működtetik tovább az EU-t, vagy megszüntetik azt, hogy kétoldalú megállapodásokra bízzák a jövőbeni együttműködést.

 

„A globalisták nemzetköziek. Győzni ellenük csak nemzetközi összefogással lehet” – közöte s hozzátette: el kell kezdeni „nem-nyugati irányba is közeledni”, új szövetségeseket találni, és „nem az iszlámot kell provokálni, hanem meg kell állítani a migrációt és a vendégmunkások beáramlását”.

 

A szélsőjobboldali politikus az ukrajnai háborúról is beszélt. Szerinte a konfliktus lezárának módja: „azonnali tűzszünet, béke, és tárgyalásos úton megegyezés”. Hozzátette azonban, hogy ha a háború következtében megszűnne Ukrajna államisága, egyetlen magyarországi pártként mi igényt tartunk Kárpátaljára”.

 

Az ország előtt álló lehetőségekből három fő irányt határozott meg.

 

Az egyik a balliberális pártoké, „ami a haza és a nemzet elárulása, hiszen ezek az erők európai egyesült államokat akarnak, önrendelkezés, nemzetek és az európai emberek szabadságjogai nélkül”.

 

A másik a Fidesz „girbegurba” útja,  ők „teljesen értelmezhetetlen” külpolitikát folytatnak, holott „semelyik ország nem tud Európában úgy belpolitikát tervezni, hogy nincs külpolitikai elképzelése és szövetségese”.

 

A harmadik lehetőség Toroczkai szerint a Mi Hazánk programja – idézi a 24.hu.