A gyanús kispesti közétkeztetési pályázatot vizsgálná az LMP

Ferenczi István Kispest LMP-s képviselője szerint a tavaly december 17-én közzétett bírálati összegzésben arról számolnak be, hogy a közétkeztetés ellátására három ajánlat érkezett, de ebből ketten még az ajánlati biztosítékot sem fizették be. Így az egyetlen érvényes pályázatot a Szakácstündér Kft tette le.

 

A nyertes ajánlat alvállalkozóként szerepeltette a Klassz Menza Kft.-t konyhaüzemeltetési részfeladatok elvégzésére, ami tény kapcsán felmerülhet annak gyanúja, hogy a korábbi szolgáltató maga választhatta ki utódját.

 

Ferenczi István ezért azt javasolja a kispesti polgármesternek, hogy a felmerülő aggályok miatt a Szakácstündérrel ne írja alá a szerződést. Továbbá, ha lehetőség van rá, érvénytelenítse a közbeszerzést. Amennyiben ez megtörténhetne egy új kiírásnál a környezeti és a társadalmi szempontokat is vegyék figyelembe. A közbeszerzés alól vegyék ki az óvodákat, esetleg azok egy részét, és a bölcsődékhez hasonlóan ott is saját, önkormányzati cég vagy intézmény keretei között főzzenek próbaprogram keretében.

 

Kertész Z István