A fideszhívők és a farkasvakság

Egy olyan mocskos szájú, gerinctelen gyűlöletlény, mint amilyen bayerzsolt, nem kapott volna állami kitüntetést. Nem épült például futballpálya 600 millióért (!) egy 5000 lakosú településen. Stadionokról meg kisvasutakról most ne is beszéljünk - legfeljebb annyit, kár, hogy Orbán nem doktorbácsisat szeretett játszani inkább kis korában.

 

Olyan se létezett, hogy az erdélyi magyarnak elég a postára elmenni, ha szavazni akar, a német kisvárosban dolgozó magyarnak pénzt és fáradságot nem kímélve utaznia kell ugyanezért. Ami nem mellesleg teljes mértékben sérti a szavazáshoz való egyenlő jog elvét.

 

De persze az „alaptörvénybíróság” nem találta aggályosnak, mivel a Fidesz, pontosabban Orbán alattvalója az ügyészséggel, a köztársasági elnökkel és a közmédiával együtt. A közmédiával, amelyik hergeli a híveket például azzal, hogy Karácsony Gergelynek milyen magas fizetést szavazott meg a közgyűlés, Pikó András pedig egymillióra emelte a saját fizetését.

 

Az a tény persze nem zavarja őket, hogy a főpolgármester fizetését törvény szabályozza, a mostani főpolgármester forintra ugyanannyit fog keresni, mint az előző, ahogyan Pikó fizetése forintra annyi, amennyi a fideszes elődjéé volt. De hát persze teljesen fölösleges ezeket leírni, mert akik olvassák, úgyis tudják - a fideszhívők meg nem olvassák, de meg nem is zavarja őket. Amióta azt olvastam, hogy szegény (Borkai) polgármester urat a rohadt libsik bedrogozták, azóta nem csodálkozom semmin.

 

Nekik nem probléma, ha a polgármester az ő pénzükön kurvázik, közpénzből van 20 hektáros birtoka, kajmán-szigeti bankszámlája, a gyereke a semmiért kap egymilliós fizetést egy nem működő cégtől. Nem fogják fel, hogy ez az ő pénzükből is van. Tőlük is elvették azt a pénzt. Vagy nem zavarja- őket. Ahogyan az sem zavarja, hogy a gyerekük, házastársuk, édesanyjuk bármikor meghalhat egy kórházi fertőzésben. Nem zavarja, hogy nem is a Balkánra, hanem Ázsiába törekszünk. Nem zavarja őket, hogy olyanok fogják a gyerekeik történelemkönyvét írni, akik szerint a 2. világháborút nem Németország vesztette el. Már ha egyáltalán fognak nemzetközi történelmet tanítani.

 

Nem zavarja, hogy könyvet lehetne írni abból, amit Orbán régen mondott (csuhások térdre, imához...) és aminek most pont az ellenkezőjét vallja, mert most ettől remél politikai hasznot. Nem zavarja az álszentség, álkereszténység, nem zavarja, ha a kurvárakeresztény bayerzsolt legazemberezi a pápát - cserébe viszont szerinte az EU-ból is ki kell lépni. Nem zavarja, hogy az országgyűlés elnöke törvényt sértően diszkriminál, hogy egy marionettbábba oltott pojáca képviseli az országunkat külföldön, a többi vezetőről, mint a németszilárdok, kósák meg káslerek már ne is beszéljünk.

 

Nem zavarja, hogy a beígért olcsó állam helyett 13 000 ember dolgozik az államigazgatásban. És ha a 13001-nek még nincs diplomája, amit pedig előír a törvény, akkor nem várnak egy évet, amíg az egyébként nyilván roppant tehetséges és senki mással nem pótolható hölgy lediplomázik, hanem egyszerűen átírják a törvényt ezért. Meg másért is, ha kedvük úgy diktálja. A fideszes hívőket nem zavarja, hogy a miniszterelnök irodáját négymilliárd forintunkból rendezik be, a magánútjaira tőlünk bérli a magánrepülőt, csak éppen nem fizet érte, holott a családjának minden tagja milliárdos már, köztük a sajátlábon álló divatguru-egyetemi tanár kombó.

 

A fideszhívőt nem zavarja, hogy személyi kultusz van. Semmi sem zavarja: csak a migránsáradat, Soros, Gyurcsány és állítsuk meg Brüsszelt. Azt hiszem, ezzel nincs mit tenni. Csak abban lehet reménykedni, hogy már van elég ember, akinek viszont kinyílt a szeme és elege lett mindebből. És akkor a saját választási törvényük fog betenni nekik.

 

M. B.