A Fidesz-média már Erdélyben is főszerkesztőket vált le

Hétfő óta új főszerkesztője van az Inform Média Lapkiadó Kft.-hez tartozó, Nagyváradon és környékén megjelenő Bihari Naplónak, tudta meg a Magyar Hang.

 

Miután a legnagyobb példányszámú romániai napilapot 25 éve vezető Rais W. István a főszerkesztői tisztségből távozott, helyére Kristály Lehelt, a Bálványosi Szabadegyetem sajtófőnökét nevezték ki a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó médiavállalatnál a Bihari Napló élére.

 

A magyarországi és partiumi lapokat is birtokló Informot még 2018 novemberében vásárolta meg a Mediaworks a Népszabadságot (formálisan) kivégző Heinrich Pecinától./.../

 

A Magyar Hang szerint a főszerkesztő-csere azért is meghökkentő, mert Rais W. István vezetésével a Bihari Napló egyedüliként a romániai magyar napilapok közül megőrizte, sőt növelni tudta az értékesített példányszámát.

 

Az új főszerkesztő, Kristály Lehel az erdélyi magyar sajtó ismert alakja. A 2018-as Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) a tavaly jelentős változásokon átesett, valamint a Fidesz közelébe tolt Székelyhon lapcsalád kiemelt szerkesztőjeként volt résztvevője egy kerekasztal-beszélgetésnek. Publikált többek között a Mandineren, és egy időben a Ripost bulvárlap szerkesztőjeként is dolgozott – emlékeztet a Média1.