A Fidesz-központ megírta, mit mondhatnak politikusaik a Tiborcz-botránnyal kapcsolatban

A lap úgy értesült: a befogadott menekültek esetében Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Tiborcz-ügyben Gulyás Gergely küldött iránymutatást.

 

A Magyar Nemzet birtokába került levél arról értekezik, hogy különösen egyéni választókerületekben induló képviselőjelöltjeiket kérdezheti az ellenzéki sajtó az Elios-üggyel kapcsolatban. Ezért a frakcióvezető azt kéri az érintettektől, ha válaszolnak, „minden esetben az alábbi kommunikációhoz tartsátok magatokat”.

 

A Fidesz kommunikációja három pontot tartalmaz.

 

Első, hogy „az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba”. Második, hogy „2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik. Ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat”. A harmadik pont pedig az alábbit tartalmazza: „Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.”

 

Ha felvetődik a kérdés, hogy „Tiborcz István is tulajdonosa volt a cégnek”, azt a választ kell adni: „Még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.”

 

Mint ismert, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala az Elios által elnyert zalaegerszegi beruházásról is jelentést készített (korábban Szekszárd és Hódmezővásárhely volt terítéken), ezt a 24.hu csütörtökön hozta nyilvánosságra.