A Fidesz egy teljes trollhálózatot hozott létre az ellenzék lejáratására

A Momentum kecskeméti képviselőjelöltje még februárban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mivel a helyi Facebook oldalakon obszcén, lejárató és gyalázó szövegek, valamint képek jelentek meg róla. Bodrozsán beszámolt arról, hogy a nyomozás során az egyik tanú vallomásából kiderült, a helyi Fidelitas elnöke, alelnöke, de még Kecskemét fideszes polgármestere is benne lehet a dologban.

 

„A nyomozás még javában tart, de a csontvázak már most kezdenek kiesni a szekrényből. Az egyik tűzhöz közeli tanú vallomásából például egészen megdöbbentő részletek derültek ki. A tanúvallomás szerint Nemcsik, a helyi Fidelitás elnöke  aki egyben kecskeméti önkormányzati képviselő, és frakcióvezető-helyettes nagyjából egy évvel ezelőtt 'felsőbb utasításra' adta ki a feladatot a Fidelitas helyi alelnökének: hozzon létre trolloldalakat, trollcsoportokat és hamis profilokat, melyeket az ellenzéket lejárató tartalmak terjesztésére fognak használni” – számolt be az eseményekről Bodrozsán Alexandra.

 

A képviselőjelölt utánajárását követően kiderült, hogy a helyi Fidelitas alelnökét, ugyanebben az időben, az önkormányzat elkezdte foglalkoztatni “PR munkatársként”.

 

„Nagyjából ugyanebben az időben a Fidelitas helyi alelnökét munkaszerződéssel felvették a Kecskeméti Önkormányzathoz ’PR feladatok’ elvégzésére… Munkáltatója pedig nem más, mint Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. A Kecskeméti Önkormányzat fidelitasos ’PR munkatársa’ tehát saját bevallása szerint a fideszes frakcióvezető-helyettes utasítására trolloldalakat üzemeltetett az ellenzék lejáratására. És az eddigi nyomozati anyag alapján úgy tűnik, ez még csak a jéghegy csúcsa” – véli Bodrozsán Alexandra.

 

A Momentum politikusa hozzátette, hogy addig nem áll le, amíg az igazságot ki nem deríti és a bűnösökre fényt nem derít.

 

Kertész Z István