A DK saját EP-listáján menekítené az MSZP-s Czeglédy Csabát

A jelenleg költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba a listára kerüléssel mentelmi jogot szerezhetne, ami felfüggesztené az ellene jelenleg folyó büntetőeljárást.

 

Czeglédy elfogadja a listára kerülés lehetőségét, mivel a szereplésének büntetlen előélete miatt semmi akadálya sincs. Mint nyilatkozta, mindez nagy megtiszteltetés a számára s büszke arra, hogy a DK-s nagyágyúkkal egy listán szerepelhet. Sem a listára kerülésének, sem a jelölésének semmilyen közjogi akadálya nincs, mivel büntetlen előéletű magyar és uniós állampolgár.

 

Mint jelezte: azt szerette volna, ha közös ellenzéki lista lesz és akkor semmilyen meghökkenést nem okozott volna, ha még ha szimbolikusan is, de nominálják az uniós kiválasztottak közé, de mivel ez a lehetőség meghiúsult s a DK-tól kapott ajánlatot, így ezt tisztelettel elfogadja.

 

Amiatt viszont picit bánatosnak érzi magát, hogy a saját pártjának nem jutott eszébe, hogy ott is megkaphatná akár a szimbolikus utolsó helyet, de mivel mind a DK, mind az MSZP felülüti az ötszázalékos küszöböt, akár ide, akár oda adják voksukat a választók, nem vész el a baloldali szavazat.

 

(forrás: szabadhir.hu)