A DK már nem csak az unióban, de Szegeden is fújná a passzátszeleket

Ezzel együtt bejelentette, hogy közösen indul az ellenzéki pártok többsége: az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik, valamint az Összefogás Szegedért Egyesület az őszi önkormányzati választásokra.

 

Szabó természetesen deklarálta a Botka László szegedi polgármester melletti kiállást újraválasztása és programja mellett. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kijelentette, hogy céljuk Szeged mind a 20 egyéni önkormányzati körzetében egyetlen közös jelöltjét találjon az ellenzéki erő.

 

 

Mint kiemelte, mindez azért is rendkívüli pillanat, mert korábban sosem történt a mostanihoz hasonló széleskörű összefogás a városban. A Demokratikus Koalícióval is megállapodás született, de ezt az Európai Parlamenti választások után, a fővároshoz hasonlóan Szegeden is felrúgta a párt.

 

Ezzel együtt továbbra is nyitottan várják a DK-t a közös megmérettetésre, „de ha nem jönnek, azt tudniuk kell, hogy ezzel a Fideszt támogatják” – jegyezte meg Szabó.

 

A Demokratikus Koalíció minderre az alábbi szűkszavú közleményével reagált:

 

„Régóta húzódó tárgyalások vannak arról, hogy Szegedet hogyan lehet az Orbán-rendszerrel szembeni ellenzék városának megtartani. Ezek a tárgyalások bölcsességet és kompromisszumkészséget igényelnek. Két célunk van. A város maradjon a demokraták kezén, illetve Szeged sokszínű, demokrata lakossága kellő súllyal hallathassa szavát a közgyűlésben.

 

A Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy megállapodásra jussunk. Ehhez minden bizonnyal minden félnek kellő önmérsékletre, nagyvonalúságra van szüksége. Mi ezt fogjuk gyakorolni.”


Friss hír, hogy szombaton délután a jelek szerint megszületett a megegyezés. A tegnapi bejelentést követően egy nap sem telt el s a Demokratikus Koalíció is jelezte: csatlakozik a szegedi összefogáshoz, és Botka Lászlót támogatja az őszi önkormányzati választásokon – közölte szombaton a DK-val együtt hét szervezetre bővült Összefogás Szegedért.

 

Mint írják: „a civilek és demokratikus pártok szövetsége örömmel fogadta a DK csatlakozási szándékát, aminek köszönhetően immár hétre bővült a Botka Lászlót és programját támogató szervezetek száma”.


(forrás: szabadhir.hu)