A DK ismét feljelenti a magyar kormányt Brüsszelben

Mint ismert, a kormány rendeletet adott ki a katasztrófavédelemről szóló törvény alapján, mellyel állami felügyelet alá vonta a Kartonpack Dobozipari Nyrt.-t, melyben a Magyar Állam 61,9%-os mértékben részvényesi jogok gyakorolására jogosult. Az állami felügyelet ellátása kormánybiztos útján történik, akinek a feladata többek között a társaság hatékony működésének biztosítása és a stratégiai iparágakkal való együttműködésének erősítése – idézi a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleményét az atv.hu.

 

„Megmutatta igazi arcát Orbán teljhatalma. Alighogy átvett az állam egy debreceni magáncéget, rögtön menesztették a menedzsmentet, és fideszes pártkatonákat ültettek a helyükre. Orbán semmilyen kontrollt nem ismer, ez világosan látszik” – ezt már Molnár Csaba posztolta Facebook-oldalán. Hozzátette, „senkinek ne legyen kétsége: a saját maguknak megszavazott teljhatalommal Orbánék folyamatosan és egyre durvábban fognak visszaélni! Az Európai Bizottsághoz fordulok.”

 

Legutóbb januárban Dobrev Klára fordult segítségért Ursula von der Leyen-hez, az Európai Bizottság elnökéhez, hogy az önkormányzatoknak szánt uniós fejlesztési pénzeket ne az Orbán-kormány, hanem közvetlenül a támogatásra jogosult helyi önkormányzatok kapják meg.