A BKV-sofőrök sem bíznak már a nyugdíjban

A BKV-sofőrök közül is egyre többen vélik úgy, hogy nem érik meg a nyugdíjat, most kell annyit dolgozni és pénzt keresni, amennyit csak lehet.

 

A cégvezetés pedig visszaél a helyzettel, s törvényes, de tisztességtelen trükkökkel hozza egyre nehezebb helyzetbe a sofőröket – állítja közleményében az EKSZ. 

 

Naszályi Gábor, az EKSZ elnöke érthetetlennek tartja, hogy ebben a súlyos létszámhiányos helyzetben a BKV-nál és a Volánbusznál sem arra törekszik a cégvezetés, hogy megbecsülje a régi dolgozókat, hanem különféle trükközéssel egyre rosszabb körülmények közé kényszeríti a felelősségteljes munkát végző járművezetőket.

 

A BKV-nál – is – most éppen a szabadnapok és a tavalyról görgetett szabadságok látszólag apró, de rendszeres megcsonkításával és átláthatatlanul zűrös kiadásával trükköznek - áll a szervezet közleményében.

 

A Volánbusznál viszont a bérek kifizetésével, még az Mt.-nél is embertelenebb közúti közlekedési törvény alapján variálnak a cég számára kedvező, a járművezetőknek viszont hátrányos módon.

 

Az EKSZ nyilvánosan is felszólítja a cégvezetést: tárgyaljon a szakszervezetekkel, s vegye komolyan az érdekvédőknek a helyzet javítására és a járművezetők megbecsülésére tett konkrét javaslatait. Naszályi Gábor a közelmúltig maga is évtizedig buszvezetőként dolgozott  s így pontosan tudja, mennyire balesetveszélyes agyonhajszolt, fáradt sofőrökre bízni utasok százezreit.