9 év alatt 9 milliárd csúszott NER-közeli művészekhez

A lap az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt. leánycégének, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-nek minden hónapban közzétett listájából dolgozott, és arra jutott, hogy a pénz 61 százaléka azoknál landolt, akik nyíltan támogatják a Fideszt. A pénz adományként vagy szponzorálási szerződés formájában szerepel a tételek között.

 

Ennek alapján a teljes szétosztott összeg 16 százalékát, 2,5 milliárd forintot a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kapta; 125 millió forintot kapott Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő testvérének, Deutsch Péternek a cége; Szijjártó Péter külügyminiszter testvérének és sógorának cége 181 milliót; a Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea által igen kedvelt Havasi Balázs zongoraművész cége, a Symphonic Concert Management Kft., amely 2024 májusáig 807 millióhoz jutott.

 

A felsorolás szerint a Tóth Gabit menedzselő Backstage Management Bt. a 2022-es választás eltelt idő óta 95 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-n keresztül, Pataky Attilának, az Edda frontemberének cége a P. Management 378 milliót kapott, a Demjén Ferenc karrierjét menedzselő Rózsa István pedig két cégen keresztül 500 millió forinthoz jutott.