70 éve nem volt ilyen botrány – hirdetni kell a színművészetis felvételit

Bár állításuk szerint ezzel csupán követik más egyetemek példáját, a korábbi évtizedekben erre nem volt példa, mert mindig óriási volt a túljelentkezés. Ascher Tamás, az egyetem korábbi rektora évekkel ezelőtt megemlítette, hogy a túljelentkezés átlagosan a 30-szorosa volt a felvehetőknek, de egyes szakokon 70-szeres túljelentkezésre is volt példa.

 

Többen, akiknek szinte gyerekkori álma volt a Színművészetire való jelentkezés, alapos megfontolás után úgy döntöttek, a modellváltás után mégsem felvételiznek, inkább elmennek más egyetemre vagy más ország színművészeti egyetemére.

 

Azt sem lehet tudni, hogy a jelenlegi tanulók közül hányan mennek vissza, hányan iratkoznak ki az intézményből. Csábító szavakban nincs hiány. Szarvas József, a prózai színész osztály új tanára így reklámozza a Színművészetit: “Egy zseniális hivatás a miénk, amit csak nyitottan, kitárt szívvel és odafigyeléssel, ugyanakkor kellő szigorral érdemes csinálni”.

 

Koltai Lajos operatőr az új helyszínnek örül, és  egy új korszak a filmes képzésének elindulásáról beszél, Sára Balázs, a Film- és Médiaintézet vezetője  pedig azt mondja: “tárt karokkal” fogad mindenkit.

 

(forrás: atv.hu)