400 ágyat adományozott, mégis a földön fekszenek beteg gyerekeik mellett az anyák a kórházban

Még decemberben kezdett gyűjtésbe egy sárbogárdi apa, 350 ágyat osztott szét az ország gyerekosztályai között, hogy szülők ne a földön aludjanak. A neki segítő alapítvány hosszas elzárkózás után levelet kapott a Heim Pál kórház ovosigazgatójától, hogy vigyék el az adományokat, mert azok nem higiénikusak.

 

Orosvári Zsolt hétfőn a Facebook-oldalán kért segítséget, mert a két kórház egyáltalán nem reagált a megkereséseire. A bejegyzéséhez rövid idő alatt több tucat dühös hozzászólás érkezett – sok közülük olyan anyukáktól, akik a két intézmény valamelyikében az elmúlt napokban is s földön vagy székeken voltak kénytelenek kucorogni éjjel a gyermekeik mellett.

 

Orosvári Zsolt a hvg.hu-nak kedden azt mondta: már február elején levélben szólította fel mindkét kórházat, hogy vagy adják vissza az ágyakat, vagy adják át azokat végre az bent éjszakázó anyukáknak, de egyik intézmény sem válaszolt a levelére. Az adományozó úgy döntött, hogy nem vár tovább és személyesen megy el mindkét kórházba, hogy végére járjon a dolognak.

 

Szerdai rádiónyilatkozatában jelezte hogy érthetetlen számára a két intézmény hozzáállása a karitatív gesztushoz, mivel legalább 30 intézményhez juttatta el a kisegítő fekvőhelyeket és ilyen jellegű fenntartásokkal sehol sem találkozott.

 

(kép: hvg.hu)