40. születésnapját ünnepli a LEGO minifigura

Minden 1974-ben kezdődött, az összeépíthető LEGO figurák megjelenésével, amelyek akkor még javarészt nagy, négyzet alakú LEGO kockákból álltak mozgatható kezekkel, de nem mozgatható lábakkal.

 

Ezt követték 1975-ben a LEGO Extra figurák szilárd testtel, mozdíthatatlan karokkal és lábakkal, nyomtatott vonások nélkül. Tehát teljesen különböztek a ma ismert, közkedvelt LEGO minifiguráktól. Nem mintha túl sokáig kellett volna várni arra, hogy 1978-ban kezdetét vegye a LEGO történelem új fejezete, ahol a minifigurákat mozgatható csípővel, és egy egyszerű arckifejezéssel látták el, amely pontszemekből és feketével festett mosolyból állt.

 

Mára már 650 egyedi arc található a kollekcióban, amely lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy a különböző karakterek megszemélyesítése során bárhol és bármikor önfeledten élvezhessék a játékot.

 

 

A LEGO figurákat a játék kedvéért gyártják, de emellett van egy komoly oldaluk is. A szerepjátékok végtelen lehetőségeit kínálva arra tervezték őket, hogy a gyerekek találékonyan, különböző érzelmeket kifejezve tudják elmesélni saját történeteiket.

 

Mindez lehetőséget ad a fiataloknak, hogy olyan kulcsfontosságú készségeket fejlesszenek, mint az érzelmi intelligencia, a kreativitás és a kommunikáció, amikről az új LEGO „Játssz Jól!”-jelentés szerint a szülők úgy vélik, hogy elengedhetetlenek lesznek ahhoz, hogy gyermekük sikeres jövőt építsen.