228 millió forintból forgatnak filmet az Ákos nevű előadóról

Emellett a magyar kulturális élet meghatározó és kiemelkedő népszerűségű Kossuth-díjas előadóművészéről, Ákosról is készül egy alkotás a Filmintézet támogatásával. A cseh–szlovák–magyar–lett koprodukcióban készülő Erdő című filmdráma is kapott támogatást, amely egy fűrésztelepet működtető család történetén keresztül mutatja be a profit és az üzlet könyörtelen törvényeinek emberre és a természetre gyakorolt pusztító hatását – idézo a Telex.

 

Az Ákosról szóló portréfilm részben fikciós visszatekintés lesz, megjelenítve Ákos gyermekkorát, fiatalságát a rendszerváltás Magyarországán és első átütő sikereit is. „De középpontjában Ákos szólókarrierje áll, mely minden mozzanatával azt mutatja, hogy az előadóművész-dalszerző-költő egy rendkívül összetett személyiség” – tudatta az NFI. A forgatókönyvet Kriskó László írja.

 

A DAC-ról szóló filmben arra keresik a választ, hogy az átlagos sportélményen túl mit jelent magyar csapatnak szurkolni egy olyan országban, ahol a magyarok kisebbségben élnek. Szurkolók megszólaltatásával, személyes történeteken keresztül ismerhetik meg a nézők a DAC jelentőségét. A Nélküled kultusza ebből a stadionból indult. A DAC a fociban már szinte rendszeres nemzetközi kupaszereplő, edzőként megfordult ott Marco Rossi mellett Bernd Storck is.