150 rendőrt vetettek be a kormánypuccsra készülő „Szkíta mozgalom” tagjai ellen - videó

Tíz helyszínen, 150 rendőr részvételével hajtott végre akciót a Készenléti Rendőrség, közölte szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az akció során a Szkíta Magyarország mozgalom nyolc tagját vették őrizetbe, akik a rendőrség gyanúja szerint az ország irányításának átvételére készültek.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint tavaly novemberben az egyik közösségi oldalra felkerült egy videó, amelyen egy társaság tagjai bejelentették, hogy megalakítják a Szkíta Magyarországot. Azt is közölték, hogy megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését.

 

 

Bejelentették, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni, és hogy rövidesen megtörténik a magyar rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak.

 

A rendőrök azonosították a szervezet tagjait, akiket kedd hajnalban el is fogtak az NNI és a Terrorelhárítási Központ kommandósai.

 

A Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun megyékben, illetve Budapesten végrehajtott akcióban közel 150 rendőr vett részt. Az egyszerre 10 helyszínen tartott elfogások és házkutatások során 11 ember ellen intézkedtek. A házkutatások során a nyomozók több helyszínen feltehetően éles maroklőfegyvert, lőszereket, AK gépkarabélyt találtak.