15 éve került nyilvánosságra az őszödi beszéd

Ezt az alkalmat meg is ragadta Orbán Viktor. A miniszterelnök a nyári kihagyás után újra adott interjút a Kossuth rádiónak, ahol dermesztő pillanatnak nevezte a magyar politikában az akkori eseményt. Azt pedig ijesztőnek, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, csődbe vitte Magyarországot, még ma is a baloldal vezetője.

 

Gyurcsány Ferenc ezt nem hagyta szó nélkül és a Facebookon reagált. Mint írta, „ijedős ember ne menjen politikusnak”. – Ha már emberek közé sem megy – tette hozzá, utalva arra, hogy a kormányfő nem szokott részt venni utcai kampányolásban vagy bármilyen nem előre leszervezett utcai eseményen.

 

A kormányfő egyébként a rádióinterjú mellett ugyancsak szánt egy külön Facebook-posztot is az őszödi beszédnek. Ott a legismertebb mondatrészt emelte ki – „hazudtunk reggel, éjjel meg este” –, ismét csak dermesztőnek nevezve a múltat.

 

A Fidesznek és a kormánynak nyilvánvalóan kapóra jön az évforduló, hiszen a közelgő választásokra hangolódva másról sem szól a kormányzati kommunikáció ellenzéket érintő része, mint hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője és végleg le kell zárni a Gyurcsány-korszakot – idézi a szópárbajt a hang.hu.