14 év után nem csak az ATV-től, de a képernyőtől is búcsúzni kényszerül a népszerű tévés

A műsorvezető a közösségi oldalain jelentette be, hogy távozik a csatornától, illetve búcsút int a képernyőzésnek is. A műsorvezető ellen egy botrányos kijelentés miatt indított fegyelmi eljárást a csatorna. A Márki-Zay Péterrel való beszélgetés során a Magyar Szigorlat című műsorban került szóba a pedofília témája, ennek kapcsán Kaleta Gáborról is szó esett.

 

Mint ismert, Kaleta ellen 2020-ban indult büntetőeljárás Peruban, miután több ezer kiskorúról készült, pornográf képet találtak a laptopján. Somos András úgy nyilatkozott Kaletáról, hogy nem követett el pedofil bűncselekményt. A csatorna a kijelentés után azonnal eljárást indított ellene, ám még mielőtt azt lezárták volna, Somos András önként mondott fel, egyúttal felfüggesztette a televíziós tevékenységét.

 

A Facebook-oldalán az alábbiakban búcsúzott a nézőitől:

 

"Kedves Néző, fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet.1995 óta párhozamosan két szakmában próbáltam maximálisat nyújtani. Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem. A kettős terhelés 2018 óta, mikortól önálló ügyvéd is vagyok, mostanra ütött vissza, a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer, tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében. Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt. Köszönöm, hogy tagja lehettem az ATV csapatának, 14 év alatt nagy utat tettünk meg együtt. Hálás vagyok azért, hogy kollégáim ezen az úton végig segítettek. A mostani helyzetben nem lehet másképp: a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot."