12 milliárd: Jó üzlet a sorosozás - a kormánylakáj médiának

De a többi NER-havernek sincs miért panaszkodnia. Kormányközeli vállalkozók, így például Tombor András, Rákosi Tamás, Andy Vajna és Habony Árpád cégei, vállalkozásai is jól jártak. Az oknyomozó portál által kikért részletes adatokért összesen 114 ezer forint költségtérítést kért a Rogán Antal felügyelete alatt működő hivatal az Átlátszótól.

 

Jól járt Habony Árpád állítólagos eltartója, Tombor András érdekeltsége: 1,56 milliárd forintért tehetett közzé sorosos tartalmakat a televíziók felületeit értékesítő Atmedia, és az annak tulajdonában lévő, rádiók reklámidejét árusító MSC Kft., továbbá a hasonló profilú Radio Sales House, valamint a Mandiner.

 

A harmadik legnagyobb összeget, nettó 1,32 milliárd forintot a közterületi hirdetésekkel (óriásplakátok, citylightok) foglalkozó Odex kapta a tavalyi sorosozós kampányokból. A cég a TV2-nek beszállító IKO-birodalom tagja, melynek tulajdonosa Rákosi Tamás.

 

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos médiavállalatai, a TV2, a Lapcom és a Rádió Plus Kft. összesen 1 milliárd forintot kapott tavaly a sorosozós hirdetésekért.

 

Orbán Viktor tanácsadója, Habony Árpád sem maradt ki a pénzosztásból. A tulajdonában lévő, a Lokált és a 888-at kiadó MMG 468 millió forint értékben vett részt 2017-ben a sorosozós kormánykampányokban.