Vegyünk-e a gyerekszobába shaggy szőnyeget?

A shaggy szőnyeg tisztítása nem lehetetlen feladat. Egy kicsit több odafigyelést igényel, mint a rövidebb szálúaké, de a gyermekeink szobájában nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint más helyiségekben. Itt ugyanis előfordulhatnak bujkáló építőkocka darabok, mini figurák, kisautók és különböző apró játékok a hosszú szálak között, amikre mezítláb rálépni nem éppen kellemes. 

 

Arról nem is beszélve, hogy a gyerek szőnyeg több szennyeződést is leplezhet. A kicsik az önfeledt játék közben nem igazán figyelnek olyan jelentéktelen dolgokra, mint a szőnyeg tisztaságának megóvása. Emiatt inkább válasszunk a gyerekek szobájába rövidebb szálú szőnyegeket!

 

Milyen szőnyeg illik a babaszobába?

 

A babaszoba szőnyege lehet egy kicsit hosszabb szálú, tegyük közvetlen a kiságy mellé, hogy talpunk mindig meleg és puha területen legyen. Ide válasszunk diszkrét, világos, hangulatos szőnyeget, ami majd a kúszó-mászó időszakban alkalmas lesz a kicsinek arra, hogy rajta induljon felfedező útjára. A kedves minták harmóniát árasztanak, nyugalmat sugároznak és a babának is tetszeni fognak. 

 

A könnyű takaríthatóság elsődleges szempont, illetve az, hogy a szőnyeg antiallergén legyen. Hiszen ahogy kikerül a kiságyból, elkezd mozogni, úgy lesz egyre nagyobb szerepe életében a szőnyegnek. Itt fog játszani is, ülve, fekve, ahogy éppen kényelmes, úgyhogy mindenképpen érdemes figyelni a szőnyeg kiválasztásánál a kitűnő minőségre. 

 

Kisgyermekek kedvencei

 

Ha már kicsit nagyobbacska a gyermek, alakul az ízlése, lesznek kedvencei, úgyhogy nyugodtan vonjuk be a szőnyeg kiválasztásába! A Szőnyeg textil webáruház rengeteg különböző színű és méretű kislányos vagy kisfiús mintákkal díszített kárpitot forgalmaz. Itt minden kisgyerek megtalálja a kedvére valót.

 

Aranyos kisállat, cica, elefánt, maci, foci vagy cirkusz a kedvence? Vonjuk be őt is a választásba, hogy kis kuckójában a legkedvesebb szőnyege legyen! Az óvodás korosztály is nagyon sok időt tölt a padlón. Amennyiben padlószőnyeg van a szobájukban vásároljunk nekik könnyen feltekerhető, vékonyabb játszószőnyeget. Az autópályán tologathatják a kocsijaikat, az ugróiskolán pedig versenyezhetnek ki tud ügyesebben ugrani. 

 

A gyerek szőnyeg minősége

 

Bármelyikre is esik a választásunk, mindenképpen kiváló minőségű szőnyeget tegyünk a gyerekszobába, ami por- és szennytaszító, emellett könnyen tisztítható. Nem árt, ha jó hő- és hangszigetelő, hogy a kicsik kényelmét megfelelően szolgálja. A Szőnyeg textil webáruház gyerek szőnyegeit padlófűtéses házakban is lehet alkalmazni, megőrzik a minőségüket. A gyerekeknek a minta és a kép a legfontosabb, mi pedig figyeljünk a színvonalra!