Töretlen népszerűség: sneakerek a világ körül

Ebben a cikkben az Air Jordan 1 High kollekciót mutatjuk be részletesebben, amely első körben 1985-ben jelent meg a piacon. 

 

Magasszárú sneakerek

 

A True to Sole Air Jordan 1 High modellek ikonikusnak számítanak, hiszen először anno Michael Jordan kosárlabdás viselte őket. Azóta persze már egy sneaker alappillérré vált a sport- és a divatkultúra területén. A Jordan márka, valamint a lépő között szoros kapcsolat alakult ki, amely hozzájárult ahhoz, hogy ma már nemcsak sportolók, hanem átlagemberek is szívesen viselik őket. 

 

A High változatok különlegessége az eredeti dizájnban rejlik, hiszen alapvetően kosárlabdacipőknek készültek, így hagyományos formavilággal és merész elemekkel kerültek forgalomba. A magas szár, a párnázott részek, valamint a különleges színállások azonnal megkülönböztették őket a korábbi modellektől. Az első ilyen sneaker egy fekete-fehér-vörös változat volt, ami a mai napig inspirációként szolgál a további surranók megálmodása során. 

 

Kiknek a körében terjedt el?

 

A magasszárú Air Jordan 1 népszerűsége bár nem azonnal, de a pályán kívül is gyorsan megnőtt, befogadta többek között a hiphop kultúra, valamint az utcai stílus. Ma már az egyik legnépszerűbb választás a sneakerheadek körében. A stílusa miatt a fiatalok számára lett első számú választás, akik azonnal utcai viseletté tették őket.

 

A különféle változatok, egyedi tervezések és kollabok még tovább növelték az Air Jordan 1 High vonzerejét. Az egyik legkedveltebb színállás talán a Retro High University Blue, ami egy igazi klasszikus. A sneaker alapvetően kék színben tündököl, ami mellé fekete és fehér elemeket társítottak. A letisztult kinézete miatt bármely casual outfithez passzol. 

 

A Nike évente több változatot és egyedi színállást dob piacra, amelyek már a boltok polcaira való bekerülésük előtt hatalmas népszerűségnek örvendenek a rajongók körében. Szinte bármihez viselhetők, emellett jól mutatnak hozzá a márkás zoknik, kiegészítők, fűzők, amelyek szintén beszerezhetőek a True to Sole webáruházban. 

 

Mire figyeljünk az Air Jordan 1 High vásárlása esetén?

 

A legnagyobb probléma, hogy manapság megannyi hamisítvánnyal találkozhatunk, így nagyon nehéz olyan lépőt venni, ami valóban eredeti. Az említett webshopban, valamint a budapesti üzletükben azonban kizárólag olyan modelleket rendelhetünk meg és próbálhatunk fel, amelyek mielőtt a polcokra kerültek, ellenőrzésen mentek át. Minden lépő megkapja az eredetiséget jelző címkét, emellett pedig számolhatunk azzal, hogy a cég 14 napos visszaküldési garanciát vállal rájuk. Nem gond tehát, ha nem megfelelő a méret, bátran vissza tudjuk küldeni.