Óvatosan az internettel: nem minden igaz, amit ott találunk

Hiteles forrásokból 

 

Az időseket általában a családjukkal való kapcsolattartáson túl az egészségi állapotuk megőrzése érdekli a legjobban. Ilyenkor is érdemes a hiteles, megbízható weboldalakat böngészni. Az akadálymentes fürdőszobákkal kapcsolatban például a kádajtó beépítése lehet fontos kérdés, ebben pedig az UDOOR fürdőkádajtó nyújt minőségi megoldást. 

 

Az UDOOR fürdőkádajtó blogjában nemcsak e témában olvashatók bejegyzések, hanem az időskori egészségmegőrzésről, életmód témákról, fürdőszobai ötletekről és az akadálymentesítés otthon megoldásairól is. 

 

Figyelmesen a neten

 

Az interneten azonban sokféle tartalommal találkozhatunk, épp ezért fontos, hogy ki tudjuk szűrni, hogy mi a hamis és mi a valódi. Az internethasználat ugyanis nem veszélytelen, azonban pár apró szabályt betartva nagyobb biztonságban lehetünk a neten. 

 

Így fontos, hogy mindig legyen vírusirtó a számítógépen, telefonon, amivel netezünk. Soha senkinek ne adjuk meg a személyes fiókjaink jelszavait vagy a PIN-kódunkat, illetve a bankkártyaadatokat. A jelszavaink legyenek erősek: kisbetű, nagybetű, szám és valamilyen karakter is szerepeljen bennük. 

 

Ha a neten vásárolunk, csak megbízható webáruházból tegyük meg, ha számunkra ismeretlen a webcím, nézzük át az általános szerződési feltételeket és az adatkezelési tájékoztatót.

 

Ne kattintsunk gyanús hivatkozásokra, ne dőljünk be a nagy vagyonnal kecsegtető e-maileknek. Ilyenkor vagy az adatainkra, vagy a pénzünkre vadásznak. 

 

Az álhírek világát éljük

 

Amikor a neten böngészünk, gyakran botlunk igazán szenzációsnak tűnő cikkekbe. Figyelemfelkeltő címek, kattintás után valami igazán nagy dolgot ígérő bevezető mondatok. Ezt kattintásvadászatnak is hívják, és ha kattintunk, akkor a bennünket ellepő reklámok mellett bizony a legtöbbször valamilyen hamis dologra vagy épp egy semmitmondó cikkre bukkanunk. 

 

Ha az igazságot keressük, tegyük azt úgy, hogy hiteles forrásokból tájékozódunk. És hogy mitől hiteles egy információ? Attól, hogy a cikk alá tudja támasztani állításait, attól, hogy az adott írásnak van szerzője. 

 

Nagyon sok, idősekkel kapcsolatos témát dolgoznak fel az interneten, egyre-másra adva a jó tanácsokat arról, hogy hogyan is tudnánk megőrizni egészségünket. Érdemes ezeket is kritikus szemmel olvasni, és nem bedőlni a hamis, nagyotmondó ígéreteknek. 

 

Egészségügyi témákban egyébként ha egy szakorvos által aláírt és tanulmányokkal alátámasztott cikkel találkozunk, akkor azt érdemes figyelmesen elolvasni. Azonban még ilyenkor is óvakodjunk saját magunk diagnosztizálásától és kezelésétől, ha valamilyen problémánk van, keressünk fel egy szakorvost.