Nélkülözhetetlen kerékpár-felszerelések

Ezeket ne felejtsd otthon!

 

Napjainkban már nem okoz nehézséget néhány alapvető kellék beszerzése, ott van például a Deconline.hu kerékpár-felszerelés termékköre, ahol minden lényeges kiegészítőt elérhetsz: LED-es lámpát, küllőre helyezhető fényvisszaverőt, kerékpár prizmát, felszerelhető telefontartót, javítószettet, csengőt, üléshuzatot, lakatot. 

 

A világítás elengedhetetlen, hogy eleget tegyél a rendelkezéseknek, ugyanakkor az autósok és járókelők számára is észrevehető legyél. A fényvisszaverő prizmát a küllőre rögzítheted, így oldalirányból is láthatóvá válsz. Egy LED-es lámpatest, amely időjárásálló, szintén hű társad lesz éjszakai utazásaid során. Rövid villantást, gyors villogást, illetve folyamatos fényjelzést is biztosíthatsz általa. A csengő szintén a biztonságot növeli, vagyis segít elkerülni a balesetek esélyét azáltal, hogy figyelmeztető jelzésként funkcionál. 

 

Egy kerékpárjavító szett nélkül el se indulj, sosem tudhatod, hogy mikor lesz szükséged egy pumpára, kerékemelőre vagy csavarkulcsra. A készletben megtalálsz imbuszkulcsokat, defektjavító szettet, fém kerékemelőt, ragasztót, csavarkulcsot és pumpát. Így felszerelkezve nem lesz gondod egy hosszabb út során sem.

 

Vészhelyzet esetére választandó felszerelések

 

Esőkabát nélkül manapság elindulni nagy vállalkozás, hiszen sosem tudhatjuk, hogy mikor szakad le az ég. Bicajosként bőrig ázni nem a legkellemesebb, erre az esetre javasoljuk, hogy vigyél magaddal egy poncsó esőkabátot, amely helytakarékosan szállítható, viszont bármikor kéznél van, ha épp vészhelyzetbe kerülnél. 

 

Nem tervezted, de előfordulhat, hogy meg kell állnod és hosszabb időre le kell parkolnod egy kisbolt előtt. Erre az esetre mindig legyen nálad egy masszív kerékpár lakat! Érdemes bevont acélkábelből készültet választani, amely sokkal ellenállóbb a vágó támadásokkal szemben, ha teheted nehezítsd meg a rosszban sántikálók dolgát. Ha mindenféle próbálkozást nem is véd ki, de arra mindenképpen jó, hogy lelassítsd őket, s mire visszaérsz, nagy eséllyel még a helyén lesz a bringád. 

 

Hegyi túrák kötelező elemei

 

Bukósisak a klasszikus forgalomban is tanácsos, de ha még nehezebb terepre vállalkozol, például egy hegyvidéki túrára, nem árt, ha térdvédőt is beszerzel. Vastag, strapabíró kesztyűvel megóvhatod tenyered a komolyabb igénybevételtől, így kisebb az esélye, hogy estére vízhólyagokat növesztesz. 

 

Szerezz be speciális “sportöltözéket”, olyan ruhákat, amelyek jól szellőznek, kényelmesek és nem akadályoznak a navigációban, mozgásban. Ne hagyd otthon a kulacsodat sem, amelyet praktikusan felrögzíthetsz a bicajra.