Neked milyen álmaid irodája?

Csakhogy ennél bőven több dologra kell odafigyelni, ha olyan irodát szeretnénk berendezni, ami komfortos, praktikus és esztétikus is legyen egyben. Mai cikkünkkel ebben a feladatban szeretnénk segítséget nyújtani, hiszen egyre többen dolgoznak otthonról, nem mindegy hát, hogy azt milyen körülmények között teszik.

 

Milyen bútorokat válassz?

 

A berendezés során elsődlegesen a bútorokat tanácsos kiválasztani. A Prémium bútoráruházban kapható íróasztalok között mindenki megtalálja a számára ideális darabot, hiszen a széles választékban minden stílus és méret képviseleti magát. Mivel ez lesz az alap bútordarab, ezért tanácsos körültekintően választani, hiszen hosszú órákat kell majd felette “görnyedned”.

 

Ha megvan az asztal, jöhet hozzá a szék is, amit különös gonddal kell kiválasztani, lévén, hogy a nem megfelelő ülőalkalmatosság akár egészségügyi gondokat is előidézhet. Mindenképpen tanácsos olyan irodai széket választani, aminek a magassága, illetve a háttámlája is állítható. 

 

Természetesen szükség lesz irattároló szekrényre is, ha a munkád jellege megköveteli, illetve akár egy-két fotel is ideális lehet kevésbé formális megbeszélésekhez. A rendezettség hiányában a munka hatékonysága is csökkenni fog, ezért bizonyosodj meg arról, hogy mindennek lesz helye.

 

Ami még fontos lehet…

 

Persze nem csupán a bútorokat kell beszerezni, hiszen pár dologra még biztosan szükséged lesz. Mutatjuk is, hogy mire!

 

  • -A megfelelő fényforrás elengedhetetlen, nélküle ellehetetlenül a munkavégzés.

  • -A fényt, az asztalt és a széket kell majd összehangolni egy klassz monitorállvánnyal, és érdemes egérből és klaviatúrából is kiváló minőségű, ergonomikus változatokat beszerezni.

  • -A csupasz falak nem árasztanak túl kellemes és csalogató hangulatot, így feltétlenül gondoskodj növényekről és némi dekorációról is.

 

Ha ezekkel megvagy, máris szívesebben dolgozol – legyen szó akár egy otthon kialakított dolgozószobáról, akár egy otthonos kis irodáról vagy annak egy szegletéről.

 

Ne vedd félvállról!

 

Akár a saját otthonodban rendezel be egy irodát, akár alkalmazottként kell a munkakörnyezetedet kialakítani, mindenképpen fontos, hogy komolyan vedd a feladatot.

 

Elcsépelt mondás, de igaz, hogy a napod jelentős részét a munkahelyeden töltöd, így nagyon nem mindegy, hogy abban a nyolc, sőt, olykor tíz-tizenkét órában hogyan érzed magad. Ha a fentieket megfogadod, és a Prémium bútoráruház kínálatából szerzed be a szükséges bútordarabokat, akkor kényelmesen és hatékonyan fogsz majd tudni dolgozni.