Módszerek, amikkel könnyebb lesz a kétoldalú ragasztó eltávolítása

Két felület összeragasztásához ideális megoldás a kétoldalú ragasztó használata, mivel a folyékony készítményekkel ellentétben ez nem hagy nyomot, nincs felesleges maradék a tárgyak széleinél. A Penta Elektrik kétoldalú ragasztószalagjai pontosan alkalmasak erre, így már csak azt kell megvizsgálni, hogyan tudjuk megfelelően és hatékonyan eltávolítani, ha már nincs szükség rájuk.

 

Ragasztó eltávolítása üvegről, csempéről

 

Elsőként távolítsd el az üvegről a lehető legtöbb ragasztót. A fennmaradó részeket fújd be ablaktisztítóval és szivaccsal mosd le őket. Ha ez nem segít, használj sütőolajat vagy sminklemosó folyadékot. Végül dörzsöld be alkohollal a területet, és egy puha ruha segítségével polírozd addig, amíg minden maradvány le nem jött.

 

Csempék esetében is a legtöbbször az alkoholt kell, hogy bevessük, azonban figyelni kell arra, hogy nehogy károsítsuk vele a felületet. Használjunk körömlakklemosót vagy lakkbenzint, ezek biztonságosabbak ebből a szempontból. 

 

Ragasztó eltávolítása fáról, padlóról, parkettáról

 

Fáról való ragasztóeltávolításnál fontos tudni, hogy kezeletlen vagy kezelt fáról van szó.

 

  • -Előbbinél ne használjunk olajos készítményeket, mert foltos lehet tőlük a fa, helyette inkább a hajszárító hőjét vessük be. Melegítsük fel a ragasztómaradványt, és így könnyen eltávolíthatjuk. 

  • -Parkettánál is használható a fenti módszer, de egyes javaslatok szerint érdemes lehet vajjal bekenni, papírtörlővel letakarni és egy éjszakán át úgy hagyni.

  • -A padló anyagától nagyban függ, hogy milyen vegyszereket használhatunk, így tájékozódjunk előre a megengedett szerekről, és válasszunk direkt erre készített tisztítószert a barkácsáruházban.

 

Így távolítsd el a falról és ajtóról a legkönnyebben

 

Hasonlóan a fentebb említett módszerekhez, falról és ajtókról a legkönnyebben hajszárító segítségével lehet leszedni a kétoldalú ragasztót, kezdjük közepes fokozattal, majd magassal folytassuk. A szalag így egy idő után csipesszel, késsel vagy kézzel is eltávolíthatóvá válik. A maradékokat ecet, víz és szappan keverékével mosd le a felületről, szivacsba áztatva.

 

Plusz tipp, ha ezek nem működnének: iskolai radírt vagy szennyeződésradírt is bevethetsz.

 

Minél hosszabb ideig van összeragasztva két felület, annál nehezebb lesz később a ragasztó eltávolítása, ezt is érdemes tudni. Illetve ha nem szeretnénk ezzel bajlódni, vannak speciális kétoldalas termékek, melyeket könnyebb leszedni a tárgyakról.

 

Próbáld ki a fenti trükköket, ügyelj a felületre és ne add fel hamar!