Mitől olyan realisztikus, de mégis biztonságos az airsoft lövedék?

Az Airsoftplaza.hu airsoft chronok széles választékét kínálja, emellett olyan eszközök és kiegészítők találhatóak, melyek a fegyverek biztonságos működéséhez is sokat hozzátesznek.

 

BB-típusú airsoft lövedékek

 

Az airsoft világában hivatalosan egyféle lövedéket lehet használni, ez pedig a BB típusú. Ami a méretét illeti, általában ez is fix, 6 milliméter. Ami eltérhet egymástól, az a súlya és mérete, hiszen egy pisztoly esetén elég lehet a 0,12 gramm, de egy karabélynál vagy mesterlövész puskánál már ennél nagyobbat érdemes beletölteni a tárba – például 0,45 gramm körüli BB-lövedéket.

 

A BB-lövedék realisztikusságát az adja, hogy kellően gyorsan – de kicsit lassabban, mint az igazi fegyver –, csapódik be, és a találatot kapó célszemély csupán egy erősebb ütést érez a testén. Ettől tartani nem kell, nem fáj, maximum 1-2 lila foltot eredményez majd.

 

A chronok szerepe

 

A chronok azok az eszközök, melyekkel a játékosok kiszámolhatják, mekkora sebességgel repülnek a lövedékek. Ez különösen fontos a játéktér biztonsága érdekében is, hiszen ellenőrizhető általa, hogy a fegyverek ne lőjék túl meghatározott sebességkorlátjukat.

 

Lövési sebesség (ROF), percenkénti lövési sebesség (RPM), másodpercenkénti lövési sebesség (RPS), kezdeti sebesség (m/s) – számos adatot kinyerhetünk vele. Kompakt méretű darabokról van szó, könnyen olvasható kijelzővel és elemes működéssel.

 

Az eszköznek továbbá beállítási lehetőségei is adódnak, így a mért sebességet is ki lehet választani, melyik alternatívát használja (pl. láb/másodperc vagy méter/másodperc). Mivel kompakt, könnyen hordozható és praktikus, lényegében bármelyik játéktérre elszállítható és alkalmazható.

 

A pontos lövedékszámok és sebességadatok pedig a fair, biztonságos és élvezetes játékélményt garantálják.

 

BB-lövedékek, chronok és egyéb airsoft eszközök vásárlása

 

Aki airsoft fegyvert, lövedéket, tárat vagy épp chronokat szeretne beszerezni, ma már számos lehetősége van. Például felmenni az internetre és beírni az airsoftplaza.hu-t, majd kiválogatni a szükséges eszközöket.

 

Itt részletes leírások, edukációs tartalmak is találhatóak, de akár a kezdőknek ún. starter pack is kapható, amiben minden hozzávaló elérhető, ami csak a kezdeti játékhoz kelleni fog. Aki pedig személyesen nézné meg inkább ezeket a termékeket, a Budapesten található boltban megteheti mindezt.