Mit tegyél, ha hullik a kutyád szőre?

Megmutatjuk, hogy miket adj kedvencednek annak érdekében, hogy minimalizáld a szőrhullását, ezzel egyidejűleg pedig még az immunrendszerét is támogathatod.

 

Szőrprobléma belsőleg kezelve

 

Tudni kell, hogy a szőrhullás természetes folyamat. Évente kétszer, tavasszal és ősszel pedig szőrváltás következtében fokozódik ez a probléma. Ahhoz, hogy a kutyádnak erős és egészséges szőre legyen, használd egész évben kúraszerűen a BioZoo.hu táplálékkiegészítőit, így ugyanis minimalizálhatod a szőr jelenlétét a lakásban, emellett pedig belsőleg is támogatod a blökit. Nem mindegy azonban, hogy mikor mit használsz, hiszen mint mondtuk, a szőrváltás egy ciklikus folyamat, ezáltal mindennek megvan a maga ideje.

 

Januárban használj spirulina algát!

 

A spirulina alga rendkívül magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, ezáltal remekül használható szőrhullás ellen, főleg, ha a kedvenced tápanyaghiányban szenved.

 

Februárban jöhet a csukamájolaj!

 

Nagyon magas az Omega-3 tartalma, emellett pedig E-vitamint is tartalmaz, így segíti a bőr és a szőr megújulását.

 

Március-április,ó: vesd be a sörélesztőt!

 

A sörélesztő gazdag B-vitamin forrás, komplexen tartalmazza ezeket a vitaminokat. Fényessé és dússá teszi a bundát és segíti annak kicserélődését.

 

Májusban a lazacolaj lesz segítségedre

 

A lazacolaj kiváló forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak. Egészségessé teszi a bőrt és csillogóvá a szőrt.

 

Június a kendermagolaj hónapja

 

Mivel a lazacolaj gátolja az E-vitamin felszívódását, ezért lazacolaj kúra után mindig alkalmazz E-vitaminban gazdag kendermagolaj kúrát!

 

Júliusban próbáld ki a Silky Coatot!

 

Ez egy olyan olaj, mely zsírsavakban gazdag, ezek pedig nélkülözhetetlenek a bőr és a szőr regenerációjához. Magas E-vitamin tartalma miatt lazacolaj kúra után is ideális.

 

Augusztustól indítsd újra ezeket!

 

A fenti sorrendet tartva, 4-6 hetes váltásokkal adagold kedvencednek ezeket a táplálékkiegészítőket, ezáltal pedig az őszi szőrváltás is rendben meg fog történni.

 

A bunda tisztítása

 

A belsőleges táplálás mellett a külső ápolásra is oda kell figyelni, ehhez azonban ismerned kell kedvenced szőrzetének típusát. Nem mindegy, hogy rövid vagy hosszú szőre van, dupla bundával vagy szálkás szőrrel rendelkezik, ezek ugyanis más-más kezelési módot igényelnek. Legjobb, ha első alkalommal kutyakozmetikus tanácsát kéred, így biztosan helyesen fog történni a szőrzetápolás.

 

A kutya szőrhullása csak egy bizonyos fokig normális, ha úgy látod, hogy az állat betegség vagy tápanyaghiány miatt hullatja a szőrét, akkor mindenképpen keresd fel az állatorvost, aki segít orvosolni ezt a problémát. Ápold kutyádat kívül-belül, így szőrzete mindig fényes és egészséges marad!