Minden, amit a pilates gépekről tudni érdemes

Ennek ellenére még mindig akadnak olyanok, akik ezt az eszközt fenntartással kezelik, mivel szerintük nem igazán alkalmas izomépítésre. Pedig a TMS Pilates Pilates gépei között elérhető Home Reformernek megvan az a hatalmas előnye, hogy rugós ellenállással dolgozik, amelynek segítségével a gravitációt kizárva az ízületek és a gerinc túlterhelése nélkül dolgoztatja és erősíti az izomzatot.

 

Ez pedig óriási segítséget jelent például azok számára, aki valamilyen sérülésből lábadoznak, és szeretnének ismét formába lendülni, vagy a helytelen testtartás miatt nem egyformán erős izmokkal rendelkeznek. 

 

Otthon is nyugodtan használható

 

Ezt a pilates gépet úgy alkották meg, hogy az otthonodban is élvezhesd a stúdió pilates edzés minden előnyét. A nikkelezett rugók rugalmas és progresszív ellenállást biztosítanak, amelynek segítségével a gyakorlatok eredményesen és szabályosan végezhetők rajta.

 

Ha pedig attól tartanál, hogy valakit zavarni fogsz a gép használatával, akkor szeretnénk megnyugtatni, hogy ez nem fordulhat elő. A dupla hurokkal ellátott fogantyúk és a fémmentes csatlakozók ugyanis gondoskodnak a csendes működésről.

 

A kihajtható és zárható lábait pedig még nem is említettük, amely biztosítja a tökéletes egyensúlyt és azt, hogy ne borulj el a géppel. Így neked a rögzítésére különösebb figyelmet nem kell fordítanod.

 

Amikor nincs használatban

 

A fentebb említett dolgokon túl még az is a Home Reformer előnyei közé sorolható, hogy könnyedén elgurítható, és biztonságosan, állva tárolható, ami azt jelenti, hogy használaton kívül egyáltalán nem igényel nagy helyet a lakásban.

 

Hogyan használd a Reformert?

 

Mint ahogy azt már a cikk elején is említettük, a Reformer Pilates gép lényegét és értékét a sokoldalúsága adja. Elfekhetsz rajta hason és háton, ráülhetsz, térdelhetsz, vagy akár rá is állhatsz, és így végezheted a gyakorlatokat.

 

Ezeknek a nehézségi szintjét pedig szintén te határozhatod meg, méghozzá azáltal, hogy megváltoztatod az alátámasztási felület nagyságát és a testsúlyod eloszlását a gép felületén, vagy állítasz a rugók erősségén.

 

Ne feledkezz meg a helyes légzésről!

 

Ugyan a pilates leginkább a precíz és kontrollált mozdulatokról szól, de mindeközben nem szabad megfeledkezni a megfelelő légzésről sem, amellyel nagymértékben támogathatod a gerincet, a bordák közti izomzatot és a diafragmát.

 

Ezért a cikk befejeztével arra szeretnénk ösztönözni, hogy mindenképpen sajátítsd el a pilateshez szükséges helyes légzési technikát. Ez lényegében abból áll, hogy az orrodon keresztül úgy veszel egy mély lélegzetet, hogy közben érzed, ahogy a levegő megtölti a tüdődet, és fokozatosan halad a bordák oldalai felé. Majd kilégzéskor erőteljesen kiszorítva a tüdőből, a szájon át préselve kiengeded a levegőt, miközben a mellkasod bezárul.