Miért létfontosságú az utasbiztosítás egy külföldi nyaralás alkalmával?

Ha ugyanis valamit otthon hagyunk, akkor azt meg tudjuk vásárolni külföldön is, vagy ha nehezen is, de tudjuk nélkülözni az utazás ideje alatt. Ellenben egy utasbiztosítás hiánya egy esetleges sürgősségi, orvosi ellátás esetén egy életre kiható következményekkel járhat.

 

Mi az az utasbiztosítás?

 

Az utasbiztosítás egy olyan szolgáltatás, melyet a biztosítók nyújtanak számunkra arra az esetre, ha külföldre utazunk. A lényege, hogy garantált legyen az ellátásunk, bármilyen határon túl minket ért baleset vagy betegség. Vonatkozik a sürgősségi mentésre és beavakozásokra, de a sima orvosi vizsgálatra és elltásra egyaránt. Gyakorlatilag azt garantálja, hogy úgy leszünk ellátva, mintha itthon lennénk.

 

Ne legyen rémálom a nyaralás!

 

Amikor külföldre utazunk, akkor elsősorban kikapcsolódni szeretnénk, és nem azon aggódni, hogy mi van akkor, ha valami történik velünk, és igénybe kell vennünk a helyi orvosi ellátást.

 

Márpedig egy utasbiztosítás nélküli külföldi tartózkodás esetén lenne min aggódnunk. Ugyanis azt érdemes tudni, hogy nem helyi állampolgárok számára extrém magas díja lehet egy-egy kis ellátásnak, beavatkozásnak is. Már egy orvosi vizsgálat vagy egy mentő kiérkezése is több százezres tételnek számít. És ezt nekünk kell állnunk akkor, ha nincs egy olyan utasbiztosításunk, ami fedezi ezeket a költségeket! Így válhat egy álomnyaralás igazi rémálommá!

 

Ha tehát megkötjük még az utazásunk előtt az utasbiztosításunkat, akkor elkerülhetjük ezt a kellemetlenséget, mivel így nem nekünk kell majd ezeket a díjakat rendezni.

 

Minden családtagunk legyen biztosított!

 

Fontos, hogy amennyiben az egész család útra kel, akkor annak minden egyes tagja megkapja ezt a védelmet. Ne történjen semmi, de inkább legyünk felkészülve mindenre! Még a legkisebb családtagjaink is kapjanak egy jó utasbiztosítást a kint tartózkodásunk idejére.

 

Lehet kötni családi csomagokat, melyek még egyénre vetítetten akár olcsóbban is lehetnek, mint a külön egy főre megkötött utasbiztosítások.

 

Az extrém sportokra külön biztosítást kell kötnünk!

 

Bár a legtöbb esetre vonatkozik az alap utasbiztosítás, azért vannak határai. Jó példa erre a síelés, snowboardozás. Ezeket minősíthetik extrém sportnak, mivel nagyobb a veszélye, hogy közben balesetet szenvedünk és ellátásra lesz szükségünk, mintha csak egy kirándulást terveztünk volna.

 

Ilyen esetben szükségünk lehet egy kiegészítő biztosításra, mely magába foglalja az extrém sportokat, így a síelést és a snowboardozást is. Ennek magasabb kockázata miatt már valamivel magasabb díja is lesz, ez természetes.

 

Amikor megkötjük az utasbiztosítást, akkor nézzük meg, mi mindenre terjed ki, és mire nem. Ha nekünk más igényeink vannak, akkor kössünk más típusú biztosítást, például a fent említett extrém sportokra kiterjedőt.