Mentsd meg a hajadat mezoterápiával!

A kopaszodás megállítására többféle módszer is létezik, melyek közül persze mindegyik látványos végeredményt ígér, ám hogy melyik is tudja ezt valóban nyújtani, az már teljesen más kérdés.

 

Küzdelem a hajszálak elvesztése ellen

 

A hajhullás elleni megoldások tárháza kimeríthetetlen, kezdve a samponoktól és szérumoktól a “csodakapszulákon” át az Art ‘N Hairnél végzett mezoterápiás kezelésig és hajbeültetésig. Ám ezek meglehetősen vegyes eredményeket produkálnak.

 

A helyileg alkalmazott szérumokkal és samponokkal alapvetően az a baj, hogy a hatóanyagok nem képesek lejutni a bőrön keresztül a hajhagymákig, amik 2-5 mm mélyen helyezkednek el. Ezekkel tehát csak a hajszálakat ápoljuk, így ne várjunk tőlük sokat.

 

Az étrend-kiegészítők ugyan már belsőleg hatnak, de mire az emésztőrendszerből felszívódva a véráramon keresztül eljutnak a hajhagymákig, addig a hatóanyagok nagy része szétoszlik a testben, és alig 10% kerül valóban a hajtüszőkhöz. Persze ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy felesleges lenne a vitaminpótlás, de ha a hajhullás megállítása a cél, akkor önmagában szinte biztos, hogy kevés lesz.

 

A tudomány mai állása szerint a kopaszodást egyedül hajbeültetéssel lehet megszüntetni, de a meglévő szálak megmentésére és a hajhullás lassítására a mezoterápiás kezelés az egyik legjobb módszer.

 

Mi az a mezoterápia?

 

A kozmetikai kezelések világából már ismerős lehet ez a szó, hiszen ott régóta használják. A módszer lényege, hogy egy speciális gép segítségével, apró tűkön keresztül különféle hatóanyagokat juttatnak a bőrbe, amelyek ott helyben fejtik ki a hatásukat.

 

Mivel a kopaszodást a DHT-hormon okozza, ezért a kezelés során egy DHT-blokkolót és vitaminos vivőanyagot tartalmazó oldatot használnak. Ezzel megállítható a hajszálak végleges kihullása, így a kopaszodás üteme nagymértékben lelassítható. A kezelést kúraszerűen érdemes alkalmazni, ezáltal hosszú távú hatás érhető el.

 

A mezoterápiás kezeléssel visszanő a már kihullott haj?

 

Nem, a mezoterápia azokra a hajhagymákra sajnos már nem hat, amiket “megfojtott” a DHT-hormon. A kopasz területeken kizárólag hajbeültetéssel lehet segíteni, de kezdődő vagy közepes kopaszodás esetén a mezoterápia segíthet.

 

Mindemellett ezt a kezelést hajbeültetéssel is lehet kombinálni. A beavatkozás előtt 1-2 héttel a mezoterápia megerősíti a donorterületen lévő graftokat, hogy egészségesebbek legyenek, így jobban viselik majd az átültetéssel járó megpróbáltatásokat.

 

A beültetés után 4-6 hónappal szintén érdemes részt venni egy mezoterápiás kezelésen, hiszen támogatja a beépült hajhagymákat, segít nekik erős, egészséges szálakat növeszteni. 

 

A lehetőségeidről viszont minden esetben konzultálj szakorvossal, hiszen az egyéni adottságokat, jellemzőket is figyelembe kell venni.