Hogyan helyezd el a kültéri lámpákat a házad bejárata környékén?


Kültéri lámpák a bejárat környékén


Az Alkonylámpa kültéri lámpák széles kínálatával rendelkezik, így nem lesz nehéz azokat a darabokat kiválasztani, amelyek fényt szolgáltatnak majd. Hogy hová kell fény? Mindenhová, ahol sötétedés után hazaérve (vagy hajnalban a sötétben elindulva) megfordulsz. Kültéri lámpák kellenek a kapubejáróba, a járdák mellé, a kertbe, a teraszra és a bejárati ajtóhoz. Sok olyan összetevő van, amire a tervezés és kivitelezés során figyelned kell annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes legyen.


Ilyen a funkcionalitás, a praktikusság, az energiatakarékosság na és az esztétikum sem utolsó szempont. Természetes elvárás, hogy a ház bejárata barátságos és hívogató legyen, hiszen abban a pillanatban, amikor munka után hazaérsz, el tudod felejteni azokat a zavaró tényezőket, amelyek stresszforrásként szerepeltek.


A kültéri lámpák elhelyezésének tudatosnak kell lennie


Annak, hogy a kültéri lámpákat előre tervezetten helyezed el, óriási a jelentősége. A bejáratnál vagy annak környezetében elhelyezett fényforrásoknak ugyanis biztonságot kell nyújtani. Fényükkel elhárítják a balesetveszélyt, és elriasztják a hívatlan betolakodókat is. Ahhoz, hogy a feladatukat ellássák, feltétlenül ügyelned kell az elhelyezésükre, na és a megfelelő darabszámra.


Milyen kültéri lámpák közül válogathatsz?


A ház bejárati világításának kialakításához számos alternatíva áll a rendelkezésedre. Eltérő színű, alapanyagú, formájú, stílusú kültéri lámpa várja, hogy betölthesse azon feladatát, amire rendeltetett. Vannak:


  • -Talajba építhető lámpák - míg régebben csak közterületeken alkalmazták őket, ma már bárki hozzájuthat ezekhez a sötétben sejtelmes hangulatot teremtő, de nappal szinte észrevehetetlen lámpákhoz.

  • -Házszám lámpák - ezek megkönnyíthetik a futárok dolgát. 

  • -Talapzat és útjelző lámpák - kiveszik a részüket a balesetek megelőzésében.

  • -Mennyezeti lámpák - a teraszon egyenletes megvilágítást garantálnak.

  • -Állólámpák - lépcsők mellé a 40-50 cm, járdák mellé az 1 méter magasak a legideálisabbak, a 2 méternél magasabb kandelábereket azonban nagyobb terek bevilágítására ajánljuk.

  • -Falilámpák - a ház falán akár több darabot is elhelyezve egységes képet teremthetsz.

  • -Dekorációs lámpák 

  • -Mozgásérzékelős lámpák - energiatakarékosak, mert kizárólag akkor kapcsolódnak fel, amikor tényleg szükséged van a fényre.

  • -Napelemes és mozgásérzékelős kültéri lámpák - a legenergiatakarékosabb megoldást jelentik, és még csak vezetékelni sem kell miattuk.


A tervezés után, a kivitelezés alkalmával mindig készíts ellenőrző listát annak érdekében, hogy nyomon követhesd, mi az, amit sikerült megvalósítanod az eltervezett teendőkből. Sok sikert a kivitelezéshez!