Használj te is LED profilokat! Miért? Mutatjuk az okait!

Gyorsan kiderül, hogy miért jobb a LED szalagokat LED profilokba szerelni 

 

A LED szalagok elterjedése nem véletlen, viszont egy időben nagyon sokan “feledkeztek meg” takarékoskodás címén a LED profilokról. Azokról a LEDLámpaház.hu kínálatában is szereplő eszközökről, amelyek a modern világítás szerves részét képezik. A feladatuk sokrétű, elhagyásuk pedig jól látható kockázatokkal jár.

 

Erre a tényre már sokan ráébredtek - vagy a saját tapasztalataik, vagy mások kárának láttán. A LED szalagok ugyanis profil nélkül védtelenek maradtak, kitéve minden károsító tényezőnek. A mechanikai hatások, a szennyeződések, a nedvesség, a LED chipek hőtermelése mind-mind rizikót jelent. A következmény: a LED szalag hullámosodni kezd, leválik, csökken az élettartama, nem világít.

 

A LED szalagoknak a LED profilokban van a helye

 

Szerencsére egyre többen a tartós megoldások hívei lettek, tudván, hogy mindent el lehet készíteni elsőre is tökéletesen. Így van ez a LED szalagok elhelyezésével is, így az elmúlt évek látványos növekedést eredményeztek a LED alumínium profilok népszerűségében. A profilok modern divatja folytatódik, de ha helyesebben szeretnénk fogalmazni, akkor jobb, ha nemcsak divatról beszélünk, hanem tudatos választásról. 

 

A LED profiloknak ugyanis több szempontból indokolt a használata. Így arra a gyakori kérdésre, hogy a LED szalagoknak LED profilokban vagy anélkül lesz tartósabb az élettartamuk, egyértelmű a válasz: LED profilokban. 

 

A LED profilok hasznossága – kikerülhetetlen előnyök

 

A LED profilok használatának számos pozitív hatása van a LED szalagok “életében”. Ezek a következők:

 

  • -Megnövelik a LED szalagok élettartamát azzal, hogy gondoskodnak a jobb hőelvezetésről, azaz a szalagok hűtéséről. Ennek eredményeképpen a szalagok nem melegszenek túl és nem károsodnak a LED chipek.

  • -Hosszantartó rögzítést tesznek lehetővé azáltal, hogy biztosabb tapadást biztosítnak (természetesen itt is gondoskodnod kell a szalagok felragasztása előtt a felület megfelelő zsírtalanításáról).

  • -Kiváló dekorációs elemek lehetnek, különböző világítási variációk hozhatók létre a segítségükkel. Kellő kreativitással elhelyezve nemcsak hangulatvilágításnak, hanem fő világításnak is megfelelnek.

  • -Védik a LED szalagokat a külső hatásoktól. Ennek különösen nagy jelentősége van a konyhában, ahol a mindennapos tevékenységek során víz, pára, zsír egyaránt érheti a szalagokat. A lépcsőfeljárónál védelmet nyújt a por okozta szennyeződésektől és a fizikai hatásoktól is.

  • -Sokféleképpen elhelyezhetőek, köszönhetően annak, hogy akár süllyesztve, akár a falra szerelve megállják a helyüket, elrendezési lehetőségek tucatját biztosítva.

 

Profilban vagy anélkül? A választ most már te is tudod, és remélhetőleg ennek fényében döntesz majd a vásárlásnál! Használj te is LED profilokat!