Frissítsd fel otthonod stílusát hangsúlyos lakástextilek használatával

Ebben a környezetben alapvető szerepet töltenek be a lakástextíliák, mivel könnyen megváltoztathatják a helyiség hangulatát. A mömax lakástextíliái, mint a díszpárnák, takarók a nappaliban teremthetnek új stílust. De egyéb helyiségekben is találkozunk jó néhány kiegészítővel, mint például a fürdőszobai frottír termékek vagy a hálószobában használt ágynemű garnitúrák. Ezek ugyan kevésbé szembetűnőek a vendégek számára, mégis komfortossá teszik mindennapjainkat.

 

Hangsúlyos textíliák

 

A szövetek jelentős szerepet játszanak az adott környezet hangulatának kialakításában. A megfelelő textúra, minta és szín kiválasztása kihívást jelenthet, ezért érdemes körültekintéssel dönteni. A mai trendekben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a drapériák és szövetek. Nehéz elképzelni egy ház belsejét a különböző anyagok használata nélkül.

 

A különböző funkciójú helyiségekben eltérő szöveteket használunk. A nappali berendezésére elsősorban a díszpárnák, ágytakarók használatosak, melyek stílusban a szoba hangulatához kell, hogy igazodjanak. A hálóban lévő ágynemű garnitúra és egyéb kiegészítők személyesebb hangvételűek is lehetnek, hiszen a lényeg, hogy mi jól érezzük magunkat ebben a környezetben.

 

Tökéletes díszpárnák

 

Gyors és költséghatékony módja a nappali vagy a hálószoba átalakításának néhány divatos díszpárna beszerzése. A szoba teljes hangulatát megváltoztathatja ez az apró változtatás. A legmegfelelőbb darabok kiválasztásához gondoljunk úgy a díszpárnákra, mint hangsúlyos kiegészítőkre, melyek egyedi karaktert kölcsönöznek a térnek.

 

Törekedjünk a minták, textúrák és színek keverésére, de mindig legyen meg az összhang a helyiség egyéb berendezéseivel. Tehát például ha a nappali mintás tapétával rendelkezik, akkor a díszpárnák egyszínűek legyenek, és a falon lévő színeket tükrözzék vissza. Egy hangsúlyos szín különböző árnyalataival is meg tudjuk bolondítani a teret. Érdekes hatás érhető el úgy is, hogy egy színpalettáról választunk össze többet árnyalatot, azonban a párnák anyagának textúrája más és más lesz.

 

Komfortos hálószoba

 

A nyugodt pihenés záloga a kényelmesen vetett ágy. Bár a hálószobai textíliák kevés figyelmet kapnak, érdemes ezeket is gondosan összeválogatni. Nem feltétlenül a dizájn a legfontosabb az ágyneműk esetében, elsősorban az anyagválasztás az, ami előtérbe kerül. Általában a rendkívül sokoldalú pamut anyagot részesíti előnyben a többség, mivel kedvező áron beszerezhető, többféle vastagságban és mintázattal érhető el.

 

Elegánsabb választás a selyemből készült ágynemű, melyben a luxusérzés járhat át bennünket. Bár sok odafigyelést és törődést igényel ez a fajta anyag és az ára is borsosabb, mint a pamuté, mégis esztétikája és finom tapintása minden pénzt megér.